1eDivisieteam houdt plek in klassement vast

Bij de laatste wedstrijd van het seizoen, een estafette-triathlon bij de Amsterdamse Bosbaan, behield het Siosport-Vrouwentriathlonteam de tiende plek in het klassement. Het was een wedstrijd die voor de toeschouwers spectaculair was, maar voor het team anders dan de andere wedstrijden en stressvol. De afstanden waren namelijk ultrakort: 250 meter zwemmen, 5,5 km fietsen en 1 km lopen. De teamleden doen dat alle vier, in 19 à 24 minuten,  en wisselen af met de volgende door haar aan te tikken. Dat is nogal wat anders dan een kwart of een Olympische Afstand!

Aan de start verschenen Dorine, Adrienne, Liesbet en Roos. Het was een mooie nazomerdag, 24 september, de enige keer voor het 1eDivisieteam dat het bij echt mooi weer startte dit seizoen. Dorine: “Ik had het tijdens het wachten op mijn beurt best warm gekregen in de zon. De duik in het water van 19 graden was dus even schrikken!”

img_5072Dorine vertelt verder over hoe anders deze wedstrijd was: “Het is een soort super-super-super-sprint. Er is geen moment dat je echt comfortabel iets aan het doen bent, want je fietst net en dan moet je alweer gaan denken over het losmaken van je schoenen voor de wissel. En de hele tijd zit je hartslag in je keel. Wisselen is heel belangrijk, en ook andere kleine dingen maken veel uit. Ik sprong in het water en toen zat mijn zwembril vol. Ik dacht: dat gaat wel, maar nee, ik zag niks. Dus moest ik stoppen om hem te legen. Bij een langere afstand denk je: geeft niet, dat maak ik later nog wel goed. Maar dit is zo kort dat elke seconde telt. Dat maakt het stressvol. We hadden alle vier wel wat verbeterpuntjes. Maar we waren ook alle vier kapot na het hardlopen, dus we hebben zeker het maximale gegeven.”

Vanwege vakanties en blessures kwam het team dit keer niet uit in de sterkste opstelling. Het werd 14e van 15 teams. Dorine: “Deze wedstrijd was echt secondenwerk! En wat ook anders was dan bij de andere wedstrijden: toen telden steeds de beste drie van de vier die startten. Nu telden alle vier mee.”

Toch heeft het team de 10e plek in het klassement vastgehouden. Daarmee is het doel van eindigen in de middenmoot behaald, en kijken de teamleden tevreden terug op het seizoen, het eerste in de 1eDivisie. Dorine: “Het niveauverschil met de 2eDivisie is best wel groot, het ging dit jaar echt een stuk harder. Voor een eerste jaar is dit een mooi resultaat. Zeker de eerste wedstrijd en de sprints waren goed. Voor volgend jaar zijn we op zoek naar nieuwe teamleden, want er stoppen er twee, er zijn een paar onzekerheden vanwege blessures, en we willen uitbreiden van zeven naar acht leden, zodat we vakanties en blessures wat beter kunnen opvangen. Wat ik wel hoop is dat de wedstrijden dan beter gespreid zijn, want er zaten er nu een paar op een propje en daarna lang niets. Maar dat wordt later pas bekend. Nu eerst rust en dan weer lekker trainen!”