2eDivisie triathlon Groningen

Op zondag 19 juni 2016 was de derde wedstrijd voor het tweede divisieteam van Siosport. Astrid, Belinda, belinda uit water triathlon Groningen 2016Yolanda en Ellen staan deze keer aan de start. Het doel voor vandaag is een top 10 positie halen!

Het team is ruim op tijd op het terrein van de Speedman Triathlon in Groningen aanwezig. Ze zetten de teamtent recht tegenover de finish op, een centraal en vooral ook goed zichtbaar plekje.

Om 13:20 is de start, vanaf het strandje. Het zwemmen valt deze keer niet mee, bij de start zijn de deelnemers erg opeen geclusterd waardoor ze niet lekker op gang kunnen komen. Yolanda: “ik heb het zwemonderdeel als zwaar ervaren door de vele vrouwen om me heen, maar heb best een goede tijd gezwommen!”. Het lukt Astrid om het hele zwemstuk Ellenborstcrawl te zwemmen, hier is ze tevreden mee!

Na de eerste wissel gaat het fietsen daarentegen heel goed! Yolanda: “we hadden een sterk fietsteam opgesteld staan in Groningen, erg tevreden! Ook was het een leuke route”. Alle dames zijn het erover eens: “We hebben echt veel andere deelnemers ingehaald!

Bij het lopen is het parcours een beetje verradelijk, je ziet namelijk de finish aankomen maar dan moet je nog een ronde om het meer… Bovendien zat er ook nog een (beetje onverwacht) klimmetje in.

Bij de finish weet Astrid nog een andere dame in te halen, dat is mooi want het klassement wordt op eindpositie en niet op tijd vastgesteld. Yolanda is tevreden over het verloop van de wedstrijd: “er is een steigende lijn te zien zowel in mijn eigen prestaties als die van het team”. Ook Ellen is tevreden: “we hebben een goede teamprestatie geleverd, zelf tevreden over mijn prestatie. Ik heb het maximale er uit gehaald”.

In het klassement heeft het team het vandaag goed gedaan, het doel is namelijk bereikt! Ze zijn als 9e team geëindigd! Op naar de volgende!groep 2e