Divisieteams niet geïmponeerd tijdens tijdrit Almere

 

Enigszins onder de indruk van alle materialen, uitstraling, tijden en voorbereidingen van de overige fietsers stonden de dames van de Vrouwentriathlon/Siosport divisieteams aan de start van de tijdrit in Almere. De wielerwegwedstrijd was bedoeld als extra training in de aanloop naar de Teamtriathlon in Arnhem.

Adrienne is lid van het 1eDivisieteam. Haar team is gespannen voor de tijdrit. Adrienne: “Hoe staan we ervoor? Hoe scherp zijn de bochten? De andere teams zagen er ook aardig professioneel uit met hun matching outfits en snelle fietsen.”

Yolanda Klomp, lid van het 2eDivisieteam: “Vooraf hadden we een duidelijke doelstelling: onder de 40 minuten fietsen, zonder miscommunicaties.” Teamcaptain Astrid had eerder die week een mail met instructies opgesteld over de communicatie tijdens de wedstrijd.

Bij een officiële ploegentijdrit hoort ook het starten vanaf een verhoging. Yolanda: “We hielden ons vast aan het hek en de klok telde af: 3 – 2 -1 – knallen!” Door de flinke wind en het onderlinge niveauverschil moeten ze hun aanpak wijzigen. Teamlid Astrid rijdt vaker op kop, anderen kunnen uit de wind blijven en jawel, een tijd van onder de 37 minuten is het resultaat.

Ook het team van Adrienne laat zich niet van de wijs brengen. Adrienne: “We hadden een goede start. Er was een goede samenwerking met een lekker ritme. Ik kijk er met een tevreden gevoel op terug.”

Yolanda: “Dit was een mooie generale voor de teamwedstrijd. Sowieso kan ik nu beter inschatten hoe diep ik kan gaan, omdat we volgende week nog moeten lopen na het fietsen.”