Divisieteams op hun paasbest tijdens Zwemloop

Een paar uur voor de start van de zwemloop verzamelen de dames van de Siosport/Vrouwentriathlon divisieteams zich al bij zwembad Fletiomare. Tijd om de teamfoto’s te maken! Terwijl het 1eDivisieteam geroutineerd op de foto gaan, hijsen de 2eDivisiedames zich ondertussen in hun gloednieuwe paarse triathlonpakjes.

Maar waar is Astrid van het 2eDivisieteam? “File op de A2 en ook op de A27 staat het stil. Ik ben de laatste 5 kwartier geen meter verplaatst,” appt ze wanhopig. Gelukkig staat de startserie van de divisies pas laat op de middag op het programma.

De divisiedames helpen eerst banentellen bij de eerste series. Dorine: “Daardoor werd de spanning voor ons lekker opgevoerd, want je kreeg van de deelnemers ook de spanning mee!” Ook haar teamlid Linda is zoals gewoonlijk weer vrij zenuwachtig. Linda: “Ik hoopte sneller te zijn dan vorig jaar, maar ik heb wel een trainingspauze gehad in herfst en begin winter.”

Linda is uiteindelijk heel erg tevreden. “Ik was sneller dan vorig jaar! Het zwemmen ging lekker. Ik heb de laatste banen wat ingehouden om redelijk fit het loopparcours op te gaan en toen was het gaan!”

Dorine is tevreden met haar zwemtijd, maar moet naar eigen zeggen nog wel werken aan de loopsnelheid. Ze is dan ook best wel perfectionistisch. Maar terugkijkend op het afgelopen jaar, waarin ze revalideerde van een herniaoperatie, mag ze zeker niet klagen. Dorine: “Ik ben vooral heel trots dat ik weer mee kan sporten en onderdeel mag zijn van het 1eDivisieteam.”

Astrid arriveert gelukkig op tijd voor haar startserie. Bij het zwemmen geeft ze zoveel dat ze even moet uitpuffen voor ze op de kant kan klimmen. Astrid: “Ik ging tijdens het zwemmen veel te snel van start. Maar tijdens het lopen heb ik me goed hersteld en heb ik meerdere mensen ingehaald”. De teamfoto’s worden na de wedstrijd alsnog gemaakt: “Met chloorkapsel”, aldus Astrid.