Verslag Teamtriathlon Arnhem

Leerzame dag voor 2eDivisie tijdens winterse teamtriathlon

Met een gevoelstemperatuur van 4 graden Celsius en diverse hagelbuien leek de seizoensstart van de 2eDivisie teamcompetitie foto siosport 1 arnhemmeer op een wintertriathlon. Bikkelen dus voor de 4 Vrouwentriathlon/Siosport teams, want naast het 2eDivisieteam stonden bij de recreanten nóg 3 teams aan de start tijdens de Teamtriathlon in Arnhem op 24 april.

Roos van Leengoed is lid van het 1eDivisieteam en startte in het Siosport 2 team. Roos: “Ik dacht van te voren dit wordt een hel. Het zwemmen was zwaar, door het wetsuit kon ik mijn armen amper bewegen. Maar het fietsen ging lekker!” Ondanks wat koude voeten tijdens het lopen viel het weer Roos uiteindelijk alles mee. Haar team eindigde als 10e, waar de andere Siosport teams als 3e en 11e eindigden.

Arnhem 2eDivisie 2016

 

Ellen de Ruiter kwam vorig jaar uit in de 2eDivisie, maar startte nu voor het eerst in het paarse triathlonpakje van de Vrouwentriathlon. Ook Ellen had het tijdens het zwemmen zwaar. “Ik moest telkens naar adem happen.” Met haar ervaring kon ze de andere teamleden tijdens het fietsen en lopen op sleeptouw nemen. Dat verliep nog niet vlekkeloos, toen eerst een teamlid tijdens het fietsen en toen een teamlid tijdens het lopen moest lossen. Maar er moet toch echt met minimaal 3 dames gefinished worden! Uiteindelijk was een 18e plaats het resultaat. Aan de teamtactiek kan nog gewerkt worden, beaamt Ellen. “Er zaten een paar leermomenten in vandaag, maar het is een gemotiveerd team, dus ik zie de volgende wedstrijden positief tegemoet!”