Verslag wedstrijd Utrecht

2eDivisieteam doet weer goede zaken op de kwart triathlon in Utrecht

De vierde wedstrijd van het Siosport-Vrouwentriathonteam in de 2eDivisie verliep nogal hektisch, maar toch mocht het resultaat er weer zijn: op de kwart triathlon in Utrecht (12 juli) werd het team vierde en het rukte daarmee op naar de tweede plek in het klassement. Met nog één wedstrijd te gaan, is een podiumplek in zicht.foto tri utrecht lopen

Teamlid Yvette van Wegen vertelt: “Het begon meteen rommelig: we konden onze fietsen nergens kwijt. We startten in de laatste van acht series, en op onze plekken stonden nog fietsen van de eerdere series. Die hadden de eerdere deelnemers eigenlijk weg moeten halen, maar dat was niet gebeurd. We hebben ze toen maar tegen een muurtje gezet”.

Meteen daarna volgde voor Yvette het volgende obstakel: het Utrechtse zwemwater was boven de 22 graden, en dus mochten de deelnemers geen wetsuit aan. Voor Yvette is zwemmen het minste onderdeel; ze doet dat nog maar anderhalf jaar – en liever in wetsuit, zeker in de drukte van zo’n zwemstart. Het zwemmen ging dus niet zo lekker, maar dat kent ze wel: voor haar begint de triathlon pas echt op de fiets.

Maar ook het fietsparcours was een aardige uitdaging: smal, bochtig en druk. Er waren 117 vrouwen en aan het begin ook nog net zo veel mannen uit de vorige startserie onderweg op een parcours van tien kilometer lengte. Bovendien gebeurden er twee ongelukken waar de deelnemers lopend langs moesten omdat ambulance en politie bezig was. Yvette: “Vanwege die ongelukken moest ik vijf keer afstappen en een stukje lopen met de fiets aan de hand. Ook was het fietsparcours soms erg krap tussen de pionnen en dranghekken waardoor ik moeilijk kon inhalen.  Ik was steeds uit mijn ritme en ik was niet zo snel als ik had gehoopt. Het lopen ging gelukkig wel goed, toen kon ik aardig wat mensen inhalen. En het blijft leuk om dit als team te doen, elkaar aan te moedigen, ook de teamleden die niet meededen.”

Als teamprestatie mocht het er ook weer zijn: de individuele klasseringen liepen uiteen van 5e tot 31e, het team werd daarmee vierde van 17 teams. Dat was de derde vierde plaats achter elkaar, en die regelmaat levert in het klassement de tweede plek op. Er volgt begin september nog één wedstrijd, en iedereen van het Siosport-Vrouwentriathlonteam strijdt ervoor om  daarna op het eindpodium te staan!

 

IMG_2028

IMG_2036