Warme wedstrijd in Almere

Was het bij de seizoensstart nog koud en kregen de dames van het 1eDivisieteam van Siosport-Vrouwentriathlon zelfs te maken met pittige hagelbuien, bij de tweede wedstrijd op zondag 5 juni in Almere was het prachtig weer.

Aan de start verschenen Ellen de Goeij, Adriënne Evers, Liesbet Baekelandt en Lindzwemstart DUIN triathlon Almere 2016a Bogers. De wedstrijd in Almere was een
individuele stayerwedstrijd over de sprint afstand, waarbij de beste drie resultaten per team meetellen voor het klassement. De vier vrouwen van het Siosport-Vrouwentriathlonteam bleken ook deze keer weer gewaagd te zijn aan elkaar, alle vier eindigden dicht bij elkaar in de eindstand (26e, 27e, 31e en 32e). Met een achtste plaats in het overall klassement mogen de dames met trots terugkijken op deze wedstrijd.

Ellen kwam als eerste van het team uit het water, niet veel later volgde Linda. “Het zwemmen was zwaar, maar wel leuk vond ik. Veel golven en wind, het ging flink op en neer, maar dat vond ik eigenlijk wel leuk om mee te maken. Ook bijzonder: we begonnen vanaf het strand, dus het was een sprint het water in.”

Bij het fietsen mocht worden gestayerd, dat was even wennen voor het team van Siosport-Vrouwentriathlon: “Dat hadden we vorig seizoen nog niet meegemaakt. Het was vooral wennen omdat je niet goed weet hoe anderen reageren, je weet niet hoe zij rijden”, vertelt Linda. “Ik heb na het zwemmen flink aangezet tijdens het fietsen om teamgenoot Ellen bij te kunnen halen, zodat we daarna samen verder konden rijden.” Onderweg was het zoeken naar samenwerking met andere teams.

Het fietsparcours leende zich ook prima voor stayeren: rechttoe rechtaan door het Flevolandse landschap. “Geen technisch parcours dus zoals in Enschede, het fietsen in Almere lag me beter.” Het looponderdeel viel Linda tegen, de warmte, de onverharde stukken en de dijkjes op en af maakten het zwaar.

Toch kijkt Linda, net als de rest van het team, tevreden terug op de wedstrijd. “We waren vooraf vrij zenuwachtig, maar we hebben allemaal weer een goede prestatie neergezet. De één zwemt harder, de ander is weer sneller op het looponderdeel. Uiteindelijk finishten we allemaal bij elkaar in de buurt. Als we onze 8e positie vast kunnen houden in de komende wedstrijden mogen we heel trots zijn op ons debuut in de 1eDivisie! Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden.”