De voorlaatste wedstrijd van de teamcompetities was een ‘Super Saturday’: alle divisies streden 15 juli op hetzelfde parcours van Triathlon 010 Rotterdam. De avond vóór de wedstrijd maakte de wedstrijdorganisatie bekend dat er blauwalg was gevonden en dat het zwemonderdeel werd geschrapt. Een streep door de rekening van velen, zeker ook door die van Marloes Nieberg van het 1eDivisieteam van Vrouwentriathlon-Siosport. “Het zwemmen is mijn sterkste onderdeel en juist dát werd geschrapt.”

In plaats van een sprint werd de wedstrijd omgevormd naar een duathlon: een run-bike-run over 5-20-2,5 km. Na eenknieoperatie was het voor Marloes de eerste test om weer hard te lopen in een wedstrijd. “Ik had al wel tijdens trainingen vijf kilometer gelopen, maar nog niet veel en zeker nog niet in wedstrijdverband, dus het doel was om te finishen. Dat we nu twee keer moesten lopen, dat vond ik wel spannend.”

Meteen vanaf de start lag het tempo hoog. “Je wordt ongewild toch in dat hoge tempo meegetrokken, de eerste twee kilometer heb ik boven mijn kunnen gelopen.” Omdat stayeren tijdens de wedstrijd was toegestaan, was het opletten op wie er om je heen liep. “In de wisselzone kwam ik teamgenoot Belinda tegen, samen zijn we gaan fietsen.” Een deelneemster van een ander team haakte bij Marloes en Belinda aan, gedrieën legden zij het fietsparcours af.

“En toen kwam dus dat laatste stuk hardlopen er ook nog eens bij. Dat was zwaar”, aldus Marloes. “Ik heb mezelf steeds voorgehouden dat uitlopen ook al een prestatie op zich was.” Marloes haalde haar doel: ze kwam over de finish. “Wel als laatste van mijn team, maar gelukkig niet als laatste deelnemer. Ik ben al met al dik tevreden over mijn eigen prestatie.”

In de eindstand eindigde team Vrouwentriathlon-Siosport op de 17e plek van de 21. “Weer in de onderste regionen helaas, we bungelen volgens mij nu op het randje van degradatie. Maar de anderen hebben het erg goed gedaan, Roos en Lisbet hebben goede tijden neergezet en Belinda ook en zij heeft me ook nog eens goed geholpen bij het fietsen. Als team kunnen we dan ook tevreden zijn over onze prestatie van vandaag. En Super Saturday was weer geslaagd: het was een lange maar mooie dag met een leuke sfeer en het is erg leuk om al die andere teams in actie te zien komen.”

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials