Het was snikheet, op zaterdag 29 juni. Op het parcours van de 1eDivisiewedstrijd in Holten voelde je dat beslist, want er zat een klimmetje in het fietsparcours en het lopen was met vals plat en een zandpad erin. Het Vrouwentriathlon-Siosportteam behaalde op deze sprint een zevende plek en deed zo een goede stap richting behoud van hun plek in de 1eDivisie.

Hanneke van Breugel vertelt: “We startten met zijn allen tegelijk, dat was indrukwekkend, met 70 vrouwen tegelijk het water in duiken! Zwemmen was in een zandafgravingsput en ik vond het daarin lastig om te navigeren – ik zwem nog niet zo lang. 750 meter leek een heel eind! Van ons team kunnen Sione en Mandy hard genoeg zwemmen om daarna mee te kunnen met een pelotonnetje. Margriet en mij lukt dat niet en wij zijn bij het fietsen dan dus ook meer aan onszelf overgeleverd. We zoeken hooguit onze weg van groepje naar groepje. We kunnen ook elkaar als teamgenoten dan niet helpen, dat is wel jammer. Maar ik vond het wel een mooie omgeving, met twee keer de Holterberg over, 7 procent! Het lopen was het dorp uit, vals plat een zandpad omhoog, en dan weer terug het dorp in. Finishen over een ovaal met een blauwe mat, dat was ook mooi.  En toen kregen we ook nog een medaille – dat is anders niet bij die divisiewedstrijden.”

En die hitte? Hanneke puft: “Ja, het was wel 35 graden! Maar de organisatie was daar goed op voorbereid. Bij het lopen stonden veel waterpunten met drinken of sproeiers, en na afloop was er water, fruit, douches… prima verzorging! Zo te zien waren er geen grote problemen. Maar heet was het zeker!”

Met een zevende plek van 19 teams deed het team het in deze sprintwedstrijd goed. De punten van de eerste drie finishers bepalen de klassering en Sione werd individueel zelfs tweede. Er volgt nu nog één wedstrijd, in september in Vroomshoop. Dan moet het team nog stevig  aan de bak om hun plek in de 1eDivisie te behouden. Hanneke: “Nu eerst een tijd lekker trainen, zelf een paar wedstrijden doen, dan Vroomshoop en dan zit mijn eerste seizoen met het team erop. Ik heb veel bijgeleerd, elke wedstrijd nog!”

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials