Belinda Abbing uit het Diviseteam van Siosport-Vrouwentriathlon is tevreden over hoe het ging bij de Olympisch Afstand in Stiens (1 juli): “Het zou de hele gaan regenen, zeiden ze steeds, maar dat viel reuze mee: het was ’s middags super mooi sportweer. Er stond alleen wel een harde, noordwesten wind, die voelde je wel als je hem tegen had. Verder ging het ook goed: geen gekke dingen, en een goed georganiseerde triathlon. Het was ook al de 11e editie, dus ze weten in Stiens wel hoe ze het aan moeten pakken. Hooguit was de zwemafstand te lang. Mijn horloge gaf 1800 meter aan, 300 meter meer dan gebruikelijk. Dat zag je ook wel aan de zwemtijden.”

Het was een stayerwedstrijd, waarbij de deelneemsters mogen samenwerken. Hoe ging dat? Belinda: “Ik vind dat wel leuk, dat tactische spel van een stayerwedstrijd. In je eentje fietsen is maar saai. Ik heb zo snel mogelijk gezwommen om bij een goed groepje aan te kunnen sluiten. Ik kwam bijna gelijk met Liesbet het water uit en we zijn samen begonnen met fietsen. Er kwam ons een groepje voorbij waarbij zij aan kon pikken, maar ik niet. Ik vond wel een andere dame met wie ik een paar rondes samen heb gereden, en toen konden we aanhaken bij een snelle groep die ons inhaalde. Zo fietste ik weer naar Liesbet toe en waren we gelijk bij de tweede wissel.”

Belinda kwam eerst in het 2eDivisieteam uit,maar vanwege veel geblesseerden viel ze zaterdag al voor de tweede keer in bij de 1eDivise. Dat betekent volgens de regels dat ze niet meer terug mag naar de 2eDivisie. Hoe ervaart ze het verschil? “Binnen ons team maakt het niet zo veel uit, maar het niveauverschil met de andere teams is wel groot. Dat zijn ook bijna allemaal veel jongere vrouwen, die gaan allemaal heel hard, vooral bij het hardlopen. Op dat onderdeel was mijn vorm niet zo goed, ik heb weinig kunnen trainen door een verhuizing – ik ben net gaan samenwonen!” vertelt Belinda, die zelf bijna 42 is.

Belinda blijft nu dus in het 1eDivisieteam, al weet ze niet hoe het gaat lopen als de geblesseerden weer beter zijn. Op het ogenblik is het steeds puzzelen om de opstelling voor elkaar te krijgen, dus dan is ze van de partij.

En wat was het resultaat? Belinda: “Ik heb geen idee, ik heb nog niet gekeken op de site met uitslagen! Dat is belangrijker als je meedoet voor de podiumplaatsen. Voor mijn gevoel ging het goed, ik vond het leuk, en het was bovendien super gezellig, we hebben veel gelachen in het team!”

Het team werd ex aequo 16e van de 19 teams, en staat nu 20e (van 21 teams; er zijn er twee niet gestart in Stiens).

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials