Het 1eDivisieteam van Vrouwentriathlon-Siosport startte zondag 28 mei bij de Duin Triathlon in Almere een sprint (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen). Bij deze tweede wedstrijd was het voor Roos, Belinda, Marloes en Liesbet zaak ervoor te zorgen van de laatste plek af te komen.

Roos vertelt: “Voor mij was het de eerste triatlon in de 1eDivisie dit jaar en ik was voornamelijk zenuwachtig over het zwemmen, mijn slechtste onderdeel. Vorig jaar lag ik als een van de laatste dames nog in het water en toen werd ik aardig gestrest! Toen we aankwamen leek het water nog redelijk rustig, dus we zouden ons niet gek laten maken. Maar het ging steeds harder waaien en de golven werden steeds hoger. Door die golven en het gedrang bij de start viel het zwemmen me behoorlijk tegen. De eerste 100 meter kreeg ik al twee grote slokken water binnen, waardoor ik uit mijn ritme was en toch weer af en toe over moest op schoolslag. Gelukkig zag ik al snel dat er nog meer dames om mij heen zwommen en ik dus dit keer niet als laatste het water uit zou komen.”

Roos had ook nog wat moeite om haar wetsuit uit te krijgen en begon 1 minuut 38 achter Belinda aan het fietsen. Die kon dus weinig voor haar betekenen. Roos: “Het was mijn eerste stayerwedstrijd, dus de eerste paar kilometer heb ik een beetje afgetast wat nu handig was: achter iemand blijven hangen met het idee dat ik harder kon of toch op kop gaan rijden. Na ongeveer vier kilometer had ik een mooi groepje met twee andere meiden en konden we door samen te werken nog wat andere dames inhalen.” De andere drie zaten ook in groepjes en Marloes heeft, zoals was afgesproken, de anderen ook nog kunnen helpen.

Roos was het fietsen dus goed doorgekomen en het lopen ging lekker: “Het was wel warm en een pittig parkoers, maar ik merkte dat de dames om mij heen het nog zwaarder hadden dan ik. Dat gaf mentaal wel een boost, dus ik kon een aardig tempo volhouden en veel dames inhalen.”

Dat bleek wel: Roos kwam als 67e (van 80) uit het water en finishte als 43e. Het team werd 17e van de 21 en klom naar de 19e plek in het klassement. De weg omhoog is ingezet!

Foto’s: Kim van ’t Verlaat

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials