In Leiderdorp zag het 1eDivisieteam van Siosport zich voor een zware opgave gesteld; het afwenden van degradatie aan het eind van het seizoen. Het team stond als gevolg van blessures en ander ongemak inmiddels op de 20ste plaats in het klassement. Dat zou degradatie betekenen. Daarom lag er extra druk want er moest gepresteerd worden.

Dat is een moeilijk begin van de wedstrijd. “We komen hier nooit meer uit” dacht deelneemster Liesbet. “Maar we gingen er natuurlijk wel voor, we gaan dit niet laten gebeuren.”. Tijdens de wedstrijd hielden de deelneemsters al steeds in de gaten hoeveel teams “er nog tussen zitten”. “Ik zag op Mylapse al dat we in gingen lopen maar we geloofden het pas toen het officieel was in de uitslag, want dan is het pas definitief. Het is uiteindelijk met hard werken toch gelukt.” aldus Liesbet.

De strijdlust van 1eDivisieteam resulteerde in een knappe 12 plaats in de wedstrijd en daarmee een 18e in het klassement en daarmee is degradatie van de baan.

Het team maakte tactisch gebruik van de kwaliteiten van de verschillende deelneemsters. Er mocht gestayerd worden dus was het zaak om een goede zwemster als eerste te laten gaan. “Marloes zwemt “te” hard en heeft dan weinig om achter te stayeren.”, daarom ging Liesbet die een goede, maar minder sterke zwemmer is dan Marloes als eerste te water, zodat ze zou kunnen profiteren tijdens het fietsen. Deze aanpak bleek succesvol met een snelste 1ste serie. De dames zijn keihard gegaan in hun strijd voor het behoud van een positie in het klassement. Omdat het om heel korte afstanden ging was de wedstrijd onder zomerse omstandigheden zeer spectaculair om te zien; er was steeds actie en overal gebeurde iets. Liesbet kijk met tevredenheid op de dag terug; “het was ook gewoon heel leuk om te doen en iedereen is keihard gegaan”. De omstandigheden waren goed, het was aangenaam triathlonweer en de dreigende donkere wolken brachten toch geen regen. Omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen was werd er wel ineens opvallend streng met de regels om gegaan.

Volgens Liesbet hadden ze een goed team maar doordat er een aantal dames ziek werd of een blessure opliep was de bezetting niet altijd optimaal. We zouden graag extra mensen erbij hebben om het team te versterken. Nieuwe kansen in het volgende seizoen!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials