2eDivisie dames revancheren zich in Vroomshoop

In Vroomshoop stond afgelopen zaterdag 17 september als finale van de 2eDivisie Noord een teamwedstrijd op het programma. Een spannende wedstrijd voor de dames van het Vrouwentriathlon/Siosportteam, want de eerste wedstrijd – ook een teamwedstrijd- was er een met aardig wat leerpunten. Linda, Marion en Yolanda gingen destijds in Arnhem ook van start en kregen dus de kans zich te revancheren, aangevuld met Belinda. Astrid en Ellen waren helaas geblesseerd. 

Tijdens de teamwedstrijd in Arnhem viel de ploeg tijdens het fietsen uit elkaar. Dit keer werden er goede en duidelijke afspraken gemaakt voor de wedstrijd onder leiding van coach Sione en Laura, die vrijwel alle wedstrijden voor het team klaar stond als assistent-coach.

Yolanda zwom voorop, gevolgd door Marion, Linda en achteraan Belinda. Yolanda: “Het was even aftasten maar iedereen kon achter elkaar het water uit komen met wat hulp van elkaar bij het muurtje.” Tijdens het fietsen deed Belinda veel kopwerk, af en toe lukte het ook om ‘door te draaien’. Marion en Linda konden op deze manier goed meekomen, zodat ze als compleet team aankwamen voor het looponderdeel.

Yolanda: “Van te voren was duidelijk dat Marion waarschijnlijk wat achter zou blijven bij het lopen, dus toen Belinda, Linda en ik direct voor lagen hebben we niet gewacht. Linda is de beste loper van de drie en zij kon tijdens dit onderdeel goed ondersteunen.”

2eDivisie team Siosport duwtje in de rugDe looproute in Vroomshoop ging dwars door het dorp, erg gezellig en motiverend voor de atletes, door alle dorpsbewoners die langs de kant stonden aan te moedigen. Ook haar teamgenoten waren tot steun merkte Yolanda: “De laatste kilometer duwden Belinda en Linda in mijn rug, waardoor we voor bleven op het achtervolgende team.”

Een super teamprestatie waarin iedereen zijn steentje bijdroeg. Ook Belinda kijkt positief terug op haar eerste teamwedstrijd: “In zo’n teamwedstrijd voel je ook echt dat je als team samen bezig bent om een goede prestatie neer te zetten.”

Het team eindigt die dag op een keurige 13e plek en stijgt daarmee één plaats in het eindklassement. Yolanda: “Dit jaar op de elfde plek geëindigd en volgend jaar de stap maken naar de top tien!”