De avond voor de wedstrijd in Rotterdam op 15 juli hoorde het 2eDivisieteam van Siosport-Vrouwentriatlon dat het zwemmen niet door kon gaan: er zat blauwalg in het water. Triathlon 010 werd dus een run-bike-run. Het was voor de 2eDivisie dit seizoen bovendien de enige wedstrijd waarbij je met andere deelneemsters dan je eigen team mocht stayeren. Zo werd het een heel andere wedstrijd dan de eerdere, maar het ging toch best goed.

Yolanda looponderdeel 010 duathlon

Astrid de Baat vertelt: “Dat het zwemmen niet doorging, dat was even schrikken. Mét zwemmen is leuker, maarja, het is niet anders, en het was voor elk team hetzelfde. Ik vond het een heel leuke wedstrijd. Het was eerst 5,3 kilometer lopen. De overgang naar het fietsen vond ik zwaar, want ik zat net hoog in mijn hartslag. En het was hopen dat er iemand in de buurt zat. Ik had een kilometer nodig, en in de wind verzuurden mijn benen. Maar toen kreeg ik iemand te pakken met wie ik verder samen heb gefietst. We hebben goed om en om het kopwerk gedaan. Yolanda uit ons team kwam alleen te zitten, alles in de wind, dat is zwaar en ook het tweede deel lopen is dan zwaarder. Ook ik had even nodig voor ik mijn loopbenen weer had.”

Dat het zwemmen niet doorging, kwam voor Astrid eigenlijk niet zo goed uit: “Ik ben met trainen even uit de running

geweest: ik ben in juni getrouwd, op diezelfde dag overleed een dierbare, ik moest de uitvaart regelen, en ik had het ook nog erg druk op mijn werk. Lekker sporten lukte dus even niet. Hardlopen heeft op het laagste pitje gestaan, ik had vooral meer gezwommen. Ik had sinds de eerste wedstrijd in april niet meer met het team meegedaan, dus ik was blij om er weer bij te zijn.”

Het team was wel tevreden over de prestatie, alleen Yolanda had het dus wel zwaar gehad. En het resultaat viel toch wat tegen: 19e van de 24 teams. Astrid: “Het niveau is hoog, echt hoger dan vorig jaar, zeker dit keer, met teams met goede lopers. Maar het was gezellig. Erna zijn we ook nog samen uit eten geweest!”

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials