2eDivisieteam leert stayeren waarderen

Een warme dag was het op Super Sunday, eind mei in Almere. Alle divisieteams kwamen die dag in actie, zo ook dus het 2eDivisiteam van Vrouwentriathlon-Siosport. Voor de 2eDivisie stond er een stayerwedstrijd op het programma: 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Aan de start verschenen Margriet, Mireille, Femke en Linda van der Ham. Linda vertelt: “Het was een enorm warme, maar leuke dag., waarop alle teams van alle divisies in actie kwamen. Nelleke heeft ons erg geholpen als captain, Sione was er net voor de start ook om ons te coachen.”

Vooraf zagen de dames – behalve Mireille – erg op tegen het zwemmen, nu eenmaal niet het sterkste onderdeel van de teamleden. “en 750 meter is dan wel erg ver. Maar ik zwom zowaar een minuut sneller dan vorig jaar en bij de fietsen aangekomen bleek Margriet allang weg!”, aldus Linda.

“Ik heb Femke tijdens het fietsen een stuk op weg kunnen helpen, maar ze verloor de aansluiting toen ik naar een groepje reed. Margriet die heel hard fietst en veel ervaring heeft met het rijden in een peloton, heeft Mireille langer op sleeptouw kunnen nemen. Het waaide flink op de dijk bij Almere, dus het was van belang om met een groepje samen te werken of anders het op de kant te zetten. Ik ben zelf steeds naar een groepje toe gefietst, maar dan bleek dat groepje toch te langzaam en kon ik snel weer demarreren, om niemand in mijn wiel mee te nemen. Wel een erg leuk spelletje zo, ik ben een stayerwedstrijd zeker meer gaan waarderen.”

De vrouwen kregen aanmoediging van andere teamgenoten: Belinda was langsgekomen om aan te moedigen en Astrid bleek tijdens het fietsen ook langs het parcours te staan. “Superleuk! De tweede wissel ging wat minder soepel, er moest een mannenserie tegelijkertijd de zone uit, terwijl wij erin kwamen. Dat was even dringen tussen de fietsenrekken. Bij het lopen gingen Mireille en Margriet als een speer, ik had wat meer moeite met de hitte en het parcours dat deels offroad en door mul zand was. We zijn uiteindelijk als 15e geëindigd, netjes in de middenmoot. In de tussenstand staan we nu 11e, en hebben we mooi uitzicht op de top 10. Daar gaan we in Utrecht dan ook voor.” De volgende wedstrijd is dus in Utrecht, op 8 juli.