Er was dit seizoen steeds wat aan de hand met de wedstrijden van de Divisieteams van Vrouwentriathlon-Siosport: ijskoud zwemwater, storm, hitte, veranderende programma’s… maar op 7 juli in Utrecht was er eindelijk eens niks bijzonders. De wedstrijd was ook een gewone sprint: allemaal tegelijk starten voor 750 meter zwemmen, 22,8 kilometer fietsen zonder te mogen stayeren, 5 kilometer lopen. Het 2eDivisieteam presteerde op niveau.

Ilse van Asperdt vertelt: “Het enige bijzondere was misschien dat het zwemmen zonder wetsuit was. En ik ben niet zo’n zwemmer, dus dat was lastig. Ik ben ook nog een stuk omgezwommen.  Het fietsen ging ook wat traag, ik werd nog voorbijgereden door teamgenote Astrid en de andere twee, Melissa en Ruth, zaten al voor ons. Het lopen ging bij mij fijn. Ik ben aan het trainen voor een halve Ironman in Vichy in augustus dus ik doe niet zo veel looptrainingen op hoog tempo, maar het ging toch verrassend snel! Toch werd ik van ons team vierde en laatste. Het scheelde niet veel: we zijn in ons team redelijk aan elkaar gewaagd. Voor ons zou het daarom eigenlijk gunstiger zijn als alle vier de tijden mee zouden tellen voor de klassering, in plaats van alleen de beste drie, zoals nu. Of als je als team bij elkaar zou moeten blijven, maar dat is maar bij één wedstrijd per seizoen zo. Er zijn teams bij met drie snelle en één veel tragere, dus die zijn dan in het nadeel. Maar zo was het nu dus niet, bij zo’n wedstrijd als deze heb je eigenlijk weinig met je teamgenoten te maken. We werden 23e van de 27 teams. ”

Met nog maar één wedstrijd te gaan, in september, staat het team 24e. Ilse: “Dat betekent dat we gaan degraderen naar de nieuwe 3eDivisie. Dat is jammer, maar we vinden het niet heel erg. Het is leuk om dan weer iets meer mee te doen. Ik vind het dit seizoen zeker ook leuk, vooral omdat zo’n teamwedstrijd me uitdaagt om zelf iets harder te duwen. Ik ben anders een beetje lui! Dus ja, zeker leuk genoeg om volgend seizoen mee door te gaan!”

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials