Het zou een slecht weekend worden wat het weer betreft dan. Regen, veel regen en nog meer regen. Zelfs onweer werd voorspeld. “Ondanks de barre weersvoorspellingen had ik er zin. Op naar Vroomshoop!”, aldus Astrid de Baat. Samen met Ellen de Ruiter, Yolanda Klomp en Marion Hoogeveen was Astrid helemaal klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Het 2eDivisieteam had het tactische wedstrijdadvies van coach Sione Jongstra opgevolgd. “Marion ging voorop met zwemmen. Bij het fietsen zou ze niet meedraaien in het kopwerk om de benen te sparen voor het lopen”, vertelt Astrid. “Dat kwam mij goed uit, want mijn loopniveau is op het moment het minst. Het was toch een soort ‘geruststelling’ dat ik dus af zou mogen haken bij het lopen. De punten werden namelijk bepaald door de eerste drie die over de finish kwamen.” Ellen en Yolanda zouden alle onderdelen op volle kracht gaan. “Respect voor die dames hoor! Het hele seizoen zijn zij de vaste basis voor ons team geweest”, aldus Astrid.

Het zwemmen verliep goed. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes (keren blijft lastig), maar het team kon goed bij elkaar blijven. “Bij de wissel naar het fietsen moesten we op elkaar wachten. Er mocht namelijk bij het verlaten van de wisselzone niet meer dan 10 seconden tussen het eerste en laatste teamlid zitten. Dit was nieuw voor me. Maar goed dat we dit dan ook nog even geïnstrueerd kregen. Dat deden de vrijwilligers en juryleden goed in Vroomshoop. Ze waren streng, maar hielpen je graag met wat laatste tips en aanwijzingen.”

Op de fiets gingen we knallen. Voor Astrid haar sterkste onderdeel, maar Ellen was duidelijk de sterkste van het team en bracht keer op keer de snelheid verder omhoog. “Uiteindelijk bleek dat we de 6e fietstijd hadden neergezet. Toen we gingen lopen, bleek al snel dat de anderen betere benen hadden dan ik.” Astrid liet haar teamgenoten gaan en liep haar eigen race. Ondanks dat ze op haar tandvlees de wedstrijd uitliep, kon ze wel genieten van de gezelligheid in de woonwijk waar het loopparcours doorheen ging. “Wat een leuke mensen aan de kant!”

Bij de finish keek het team tevreden terug op de wedstrijd. “We waren ervan overtuigd dat we in de uitslagen niet in de achterhoede zouden komen. Het is altijd spannend om dan op de uiteindelijke uitslag te wachten. Mylaps had het erg druk dit weekend, want bij thuiskomst was pas zichtbaar dat het een 14e plek was geworden.” Een prestatie om trost op te zijn dus. Oh, en al die regen en onweer? Allemaal langs Vroomshoop gegaan: “We hebben fantastisch mooi weer gehad!”

Oproep: teamgenoten gezocht voor seizoen 2018!

Wil jij volgend seizoen ook deel uitmaken van één van de twee Divisieteams van Vrouwentriathlon-Siosport? Meld je dan aan via triathlonteam@siosport.nl. Vermeld in jouw mail – behalve uiteraard je naam, leeftijd en woonplaats – ook graag jouw eerder behaalde resultaten en/of ervaring op het gebied van triathlon én motiveer waarom je in het team wilt.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials