Het 2eDivisieteam van Vrouwentriathlon-Siosport trad op zondag 19 augustus aan voor de vierde wedstrijd van het seizoen. Dit keer stond een triathlon in Enschede op het programma: 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen. Het team eindigde op de 21e plaats. Marion Hoogeveen blikt desondanks tevreden terug op de wedstrijd: “We hebben het allemaal goed gedaan. Helaas geen hoge notering, maar we hebben als team gepresteerd op ons niveau.” Samen met Femke van Fessem-Geurts, Mireille Gouw en Astrid de Baat stond Marion aan de start.

Ondanks een valse start vlak vóór vertrek (“Toen ik thuis mijn racefiets wilde pakken, viel er een ladder tegen mijn hoofd waardoor ik nogal begon te bloeden…”) heeft Marion een fijne wedstrijd achter de rug. “Persoonlijk ging het heel goed. Het zwemmen was in het begin erg chaotisch: 90 vrouwen die op een strandje van ongeveer vijf meter breed tegelijkertijd het water in moesten, in een rechte lijn af op de eerste boeien.” Het werd dringen en duwen, de eerste 400 meter. “Dan probeerde ik iemand links te passeren, maar daar zwommen dan al andere vrouwen. Via rechts ging ook niet, er was gewoon nergens een gaatje te vinden. Dat voelde zeker in het begin wel heel vervelend. Gelukkig kon ik later goed in mijn ritme komen. Het werd helaas geen toptijd, maar dat komt misschien ook omdat het vanwege de hoge watertemperatuur -22,4 graden- helaas een non-wetsuitwedstrijd was.”

Het fietsparcours kende ook wat ‘hindernissen’ vertelt Marion: “Ook daar was het krap, net als in het water. En het parcours was verkeersarm, maar dus niet vrij van ander verkeer. Er reden bijvoorbeeld ook oudere mensen op elektrische fietsen, gewoon naast elkaar. Dan was het bij bochten toch even goed uitkijken wat ze gingen doen. Oh ja, en de harde wind maakte het fietsparcours best zwaar.”

Het laatste onderdeel – het lopen- ging bij Marion goed. Ondanks een stuk mul zand van 600 meter lang waar de deelneemsters vier ronden doorheen moesten rennen. “Al met al een pittige wedstrijd, maar ik heb voor mezelf een goed resultaat neer kunnen zetten met goede doorkomsttijden. We zijn als team niet heel hoog geëindigd, maar iedereen heeft het goed gedaan. We hebben als team gepresteerd op ons niveau. Femke zwom en liep goed, maar had moeite op het fietsparcours. Astrid had juist moeite met het zwemmen, maar haalde daarna iedereen weer in op de fiets. Mireille was minder tevreden over haar zwemonderdeel maar had wel weer lekker gefietst en gelopen.”

Op 16 september is de laatste wedstrijd van het seizoen van de 2eDivisie: een stayerwedstrijd in Nijmegen.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials