Image Alt

SioSport

Het 2eDivisieteam van Vrouwentriathlon/Siosport is zondag in actie gekomen met vier dames. Ondanks dat de opstelling onder meer door blessures niet de sterkste was, is deelneemster Marion Hoogeveen toch tevreden met het resultaat.

Er zijn dit seizoen veel teams bijgekomen in de 2eDivisie. Daardoor lag het niveau wat hoger dan vorig jaar. Het team behaalde de twee na laatste plaats maar was wel drie minuten sneller dan vorig jaar, een flinke verbetering. “We hebben een mooie wedstrijd gehad en alles eruit gehaald wat erin zit. We zijn alle vier echt diep gegaan.” zo vertelt Marion.

Het niveauverschil op de verschillende onderdelen binnen het team is groot en daarom is goed samenwerken noodzakelijk om elkaar te ondersteunen. Juist hier was in vergelijking met vorig jaar vooruitgang geboekt. “De sterkere helpt de zwakkere. Voor Ellen en Astrid is het zwemmen het lastigste onderdeel. Het is wel de bedoeling om met zijn vieren uit het water te komen, dus ik moest als sterkere zwemster omkijken en soms wat inhouden.”

Marion gaat verder: “Bij het fietsen hebben Ellen en Marloes het meeste werk verzet en ons soms moeten duwen. Marloes is nog herstellende van een operatie en is daarom bij dat onderdeel uitgestapt. Als team ben je zo sterk als de zwakste schakel. Wel hadden we maar heel weinig samen getraind. Dat is ook lastig omdat we over het hele land verspreid wonen: van Brabant tot Rotterdam, Friesland en Drenthe.”

Volgens Marion waren de omstandigheden ideaal, goed sportweer, wel een beetje wind. Dat was vorig jaar ook wel anders toen er slecht weer was met hagelbuien. “Alle divisies waren er,  van de eredivisie tot aan de 4e, zowel de mannen als de vrouwen. Dat is leuk om mee te maken en er is dan ook veel te zien. Door de opstelling van het parcours kun je alles zien gebeuren. Al met al was het een topdag met een goed resultaat en een mooie wedstrijd.”

Post a Comment

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About