Na een periode vol warmte vond op zaterdag in Zeewolde de Olympic Distance triathlon plaats bij uitstekend sportweer. “Met voldoende zuurstof in de lucht om te kunnen knallen,” zo vertelt deelneemster Yolanda van het 2eDivisieteam van Vrouwentriathlon/Siosport. Het team bestond uit Belinda, Yolanda, Ellen en Marion. Behalve voor Yolanda was dit parcours al bekend terrein voor de dames. Voor Yolanda was ook de afstand een eerste keer.

Op alle onderdelen is prima en naar tevredenheid gepresteerd. Omdat het water te warm was, mocht er niet met een wetsuit gezwommen worden. De dames startten vrijwel direct na de heren. Belinda, die bijna niet kon wachten met het water in gaan, zette de snelste zwemtijd neer van het viertal en werd 22ste op dit onderdeel.

Het fietsparcours was soms glad door de regen en had enkele uitdagingen in de vorm van verkeersdrempels en met doeken afgeschermde wildroosters. Er stond veel wind, op het laatste stuk moest er volle bak tegenin gebeukt worden. Omdat de reguliere OD van hetzelfde traject gebruik maakte vergde het door de drukte extra moeite om uit het stayeren te blijven. In vergelijking met de andere deelnemers ligt dit team het fietsen goed, dat bleek in de uitslag waar Ellen de 5de fietstijd neerzette. Hiermee haalde ze haar achterstand opgelopen tijdens het zwemmen ruimschoots in.

Ellen haalde ook Yolanda in en zo konden ze gezamenlijk aan het lopen beginnen. Belinda was toen al onderweg op de 4 rondes van 2,5 kilometer. Yolanda: “Het lukte me mijn snelheid goed stabiel te houden, maar versnellen zat er de laatste kilometers niet meer in. We behoren niet tot de snelste lopers van de wedstrijd, maar persoonlijk heb ik een goede tijd neergezet. Ook Ellen liep een minuut sneller dan het voorgaande jaar.”

Uiteindelijk behaalt de 2eDivisieteam de 13e plek en daarmee zetten ze een stijgende lijn door: eerder van plek 22 naar 18, en nu dus zelfs door naar 13. In de algemene ranking is dat goed voor de 16e plek, met maar 1 puntje verschil met het team op plek 15. Yolanda is ervan overtuigd dat een top tien notatie dit jaar nog mogelijk moet zijn. De volgende stap zal gezet worden in Rotterdam!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials