Inmiddels leggen alle vogels alweer een ei en deed april wat hij wil. Het eerste weekend van april hadden we op zondag de zevende een schitterende dag. Ik deed mee aan het criterium in Oud Gastel en kon eindelijk in de korte broek koersen. Zou de lente nu dan eindelijk doorbreken? Helaas het goede weer was maar van korte duur.

Ik reed goed voorin en sterk tijdens het criterium maar helaas aan het einde voor een bochtige aankomst zat ik weer te ver van achteren. Een 13e plek en zeker geen beloning naar arbeid maar nog wel een paar premies waar je dan toch weer een ijsje van kan kopen ;-).

Een week later besloot ik mee te doen in Valkenswaard. Weer een idem dito verhaal. Sprinten is als ex-lange afstander een moeilijk verhaal. Maar wel weer een lekkere hardheidstraining.

Op zondag 21 april het dan toch maar een keer zelf proberen op mijn tijdritfietsje. Deze was nog niet veel van stal geweest daar hij een “mooie weer fiets karakter” heeft. Gelukkig was het droog en een best mooie dag. In de ochtend leek het zelfs bijna windstil en dat voor in de polder in Almere. Echter wachtend voor de start zag ik de beachvlaggen alweer flink wapperen.

podium tijdrit almere 21 april 2013

 

Een rare wind die je eigenlijk nooit echt mee leek te hebben en die wel in kracht taart tijdrit almeretoenam. Echter ik wist hard genoeg te trappen (40,5 gemiddeld/23 kilometer) om de eerste plaats bij de dames te veroveren. Dit leverde me een slagroomtaartje op waarmee ik paps en mams en ook mijn collegae op het werk erg blij mee maken.

 

Het pre-koningin-koningsweekend werd wederom 2 dagen in Limburg doorgebracht. Lekker 2 daagjes fietsen door de Belgische en Limburgse heuvelen. Helaas nog steeds meerder laagjes kledij nodig, maar we hebben het droog gehouden.

Dit was voor mij het begin van een flinke trainingsfietsweek, waarbij ik elke dag op de fiets wilde zitten. De ene keer maar 45 minuten op mijn tijdritfiets tot ruim 100 kilometer tijdens de duurrit. De week zou ik afsluiten met twee dagen fietsen wederom in Limburg.

groepsfotoGelukkig was mijn weerbestelling voor de Fietsdag Siosport op 4 mei wel doorgekomen en was het erg genieten op de fiets. Een leuk groepje en een prachtige route (al zeg ik het zelf) met natuurlijk een vlaaistop. We konden heerlijk op het terras zitten en echt genieten van het mooie weer.

De dag erna mochten Jochem en ik er nogmaals van profiteren tijdens de Rooks-Theunissen-Classic die we in het rookstheunissenclassicbedrijventeam van Sika reden. In de laatste 5 kilometer zat er nog een verrassing in deze tocht in de vorm van een klimtijdrit. Met nog wel wat in de benen van de hele week hieraan vooraf, ging ik toch nog wel even goed mijn best doen. Dit resulteerde in de eerste stek bij de dames en vijfde stek overal. Het prijsje volgt nog, ben benieuwd.

Het triathlonseizoen is inmiddels ook van start gegaan, maar daarover meer in mijn volgende blog-item.

 

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials