1edivisie team vrouwentriathlon siosport 2019

Alle divisieteams kwamen tijdens het afgelopen Pinksterweekend in actie in het Limburgse Weert tijdens het tweede Teamcompetities Triathlon weekend. Zo ook de beide teams van Vrouwentriathlon-Siosport. Beide teams hadden het zwaar – door de omstandigheden en door het hoge niveau van de wedstrijden. Maar ze hebben zeker weer hun best gedaan en ze blijven uitkijken naar het vervolg van de competitie.

Het 2eDivisieteam stond op de zaterdag aan de start van een sprint: 750 meter zwemmen, 18 km fietsen en 5,5 km lopen. De weersomstandigheden waren pittig: storm, af en toe fris en soms wat regen. Laura Kieftenbeld beleefde haar debuut in het team en vertelt over de race. “Ik zou eigenlijk niet starten, maar viel in voor Ruth die een blessure had. Ruth was er wel om te supporteren en stuurde ons ‘s ochtends al een filmpje van het zwemparcours met golven door de harde wind. Ik kreeg er steeds meer zin in…nou ja, niet echt dus!”

Naast Laura startten Marion, Ilse en Astrid voor het 2eDivisieteam. Ondanks het golvende en klotsende water ging het zwemmen voor Laura best goed. “Heen hadden we de wind en dus de stroming tegen, dat was zwaar. Maar op de terugweg diezelfde wind mee en dat ging dus erg lekker! Ik kwam tegelijk met Astrid en Ilse uit het water; onze goede zwemster Marion was allang gevlogen.”

Laura Kieftenbeld

Tijdens het fietsonderdeel raakte Laura haar teamgenoten direct kwijt en daar baalde ze het hele fietsparcours van. “Het was een stayerwedstrijd, dus we hadden elkaar goed kunnen helpen. Nu moest ik alles alleen doen, wat flink ploeteren was in met die harde wind terwijl ik ondertussen Ilse een steeds kleiner paars stipje zag worden.” Tijdens de wissel kwamen Ilse en Laura elkaar weer tegen. Er was enige consternatie: de fietsen bleken niet goed te staan. “De recreanten bleken dezelfde startnummers te hebben, één rek verder.”

Het lopen ging Laura goed af, ondanks kramp aan het begin. De aanmoedigingen van teamgenote Ruth en haar man Sander motiveerden Laura nog dieper te gaan: “Ze riepen: ‘Ilse en Astrid lopen vlak voor je, pak ze!’ Marion stond al even bij de finish uit te hijgen en zag ons drieën uiteindelijk vlak na elkaar finishen. Onze gezamenlijke krachtsinspanningen hebben uiteindelijk geleid tot een 25e plek. Na dit onstuimige weer(t) kan een volgende wedstrijd alleen maar meevallen. Qua onze plek op de ranglijst: The only way is up!”

Het 1eDivisieteam had op zondag betere omstandigheden, voor hun wedstrijd over de Olympische Afstand (1500 meter zwemmen, 37,8 km fietsen, 10,5 km lopen). Gelukkig maar, vond Judith Visser: “Ik had het zwemmen zaterdag niet aangedurfd, denk ik, toen was het echt heftig! Ik borstcrawl nog maar heel kort, ik heb het zwemmen dit jaar opgepakt omdat ik lid werd van het team. Dat werd ik omdat ik goed kan fietsen: ik heb hiervoor aan wielrennen gedaan. Maar ik moet bekennen: trainen voor het zwemmen is er niet veel van gekomen. Als het mooi weer is, wil ik naar buiten, niet in een zwembad baantjes trekken. Nou, dat is wel afgestraft zondag: ik heb een beetje borstcrawl gezwommen en de rest schoolslag. Het was me echt te gek. Ik schrok ervan hoe hard er werd gezwommen. Ik hoopte nog wel niet laatste te worden, maar zelfs dat is niet gelukt.”

Niet zo’n fijn begin voor haar dus, en het was nog wel een stayerwedstrijd, dus als je dan als laatste uit het water komt, kun je je niet meer aansluiten bij een snelle fietsgroep. Judith: “Dat klopt, ik had niemand om samen mee te rijden. Toch heb ik in mijn eentje de tiende fietstijd gereden! Lopen ging ook goed, en zo kwam ik samen met Margriet over de finish, als derde van het team. Leuk dat het uitgerekend Margriet was, want door haar was ik overgehaald om bij het team te komen. Mandy had het heel goed gedaan, ze was individueel 12e, Margriet en ik 47e en 48e. Mireille finishte als 64e, die had het zwaar gehad. Als team werden we zo 12e, van 19 teams, en dat is toch gewoon okee.”

In Weert won Judith maar liefst drie keer de crossduathlon, dus ze had wel goede herinneringen aan die stad. Maar dat zwemmen…. Ze gaat zeker door dit seizoen, ze staat nog twee keer op de rol voor het 1eDivisieteam. Maar of ze daarna blijft triathlonnen, daar heeft ze twijfels over. Dat zwemmen, hè… Misschien toch liever die duathlons?

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials