Enerverende wedstrijd in Holten voor 1eDivisie

Het 1eDivisieteam van Siosport/Vrouwentriathlon is op zaterdag 2 juli in Holten 12e geworden bij de wedstrijd over de Olympische afstand (40 km fietsen, 10 kilometer lopen). Het was een enerverende wedstrijd. Doordat het zwemmen (eigenlijk 1500 meter) werd afgebroken, finishten de teamleden verder uit elkaar dan gebruikelijk, en zakte het team iets in het klassement. Voor de slotwedstrijd in september hoopt het team dus op gunstigere omstandigheden!

Roos van Leengoed vertelt: “De voorbereiding was al stressvol. We waren er twee uur van tevoren, maar bij deze wedstrijd waren er twee wisselzones en dan moet je goed bedenken wat waar moet. Bovendien lagen die zones een kwartier fietsen uit elkaar. We waren net op tijd bij de start. We stonden op één lijn om het water in te duiken, en toen zei ik ‘kijk maar niet achterom’ tegen de anderen. Want daar was een heel donkere lucht te zien!”

Die donkere lucht zette door; het ging onweren. Toen Roos net aan de tweede zwemronde begonnen was,  besloot de organisatie daarom de zwemsters uit het water te halen. De snelste zwemsters, werden snel in een bootje gehesen, Roos zelf was nog niet zo ver en kon zelf vlug terugzwemmen naar de kant. Na tien minuten wachten werd besloten de wedstrijd verder te laten gaan zonder zwemmen.

Roos: “Eerlijk gezegd vond ik het niet zo erg dat het zwemmen niet doorging: het is mijn zwakste onderdeel. Maar voor de goede zwemmers in ons team, Linda en Liesbet, was het wel vervelend. En het was ook wel gek. Daarna werd de wedstrijd wel voortgezet en zijn we per team gestart met fietsen, op volgorde van het klassement. Het duurde wel een paar kilometer voordat ik het wedstrijdritme te pakken had. Maar het fietsen ging toen bij mij wel lekker. Het parcours in Holten is heuvelachtig. Ik train regelmatig in de Utrechtse Heuvelrug, dus ik ben wel wat klimmen gewend, maar een wedstrijd toch wel anders, dat was even wennen, vooral dat je als je eenmaal boven bent ook weer meteen door moet. Berg-op gaat me beter af dan berg-af.“

Adrienne Evers finishte als 22e (in 2:06:44), Roos zelf werd 24e (2:07:45): “Toen we wisselden naar lopen zat Adrienne bij mij in de buurt, maar ik moest haar bij het lopen laten gaan.” De twee goede zwemmers van het team hadden het zwaar en eindigden relatief ver achter de twee mindere zwemmers: Liesbet Baekelandt werd 49e (2:20:50) en Linda Bogers 52e (2:22:56). Roos: “Met het zwemmen erbij hadden we dichter op elkaar gezeten, zoals anders ook. Het was gewoon een rare, rommelige wedstrijd. En zonde van het weer. Het bleef regenen en tijdens het lopen hagelde het zelfs!”

Al met al was het een lange, vermoeiende dag, de teamleden waren pas tegen 8 uur thuis. Het zijn veel wedstrijden achter elkaar geweest voor het team, maar nu heeft het even rust. Pas op 24 september is de volgende wedstrijd, en dat is dan ook meteen de laatste van het seizoen. Het team streeft naar een plek in de middenmoot, stond mooi achtste van 15 teams, maar is na de wedstrijd in Holten gezakt naar de tiende plek. De vrouwen gaan er in september dus alles aan doen om die twee plekken weer terug te veroveren. Als er dan gewoon gezwommen kan worden, moet dat kunnen lukken!