banner vrouwentriathlon

Inmiddels zijn we weer een maandje verder. De tijd gaat snel maar er is ook veel gebeurd in de afgelopen maand.

tri.nijeveen 2013 551Op zaterdag 8 juni was de eerste Vrouwentriathlon Nijeveen en ook meteen de eerste Vrouwentriathlon van 2013. Gelukkig hadden we de dagen voor de Vrouwentriathlon Nijeveen eindelijk eens wat zomersweer, waardoor de watertemperatuur nog een paar graden kon stijgen tot bijna 20 graden. Gelukkig dus gewoon een Vrouwentriathlon en geen Vrouwenduathlon.

Op de dag zelf ook een schitterende dag en bijna 100 enthousiaste vrouwen. Dit voor een eerste editie toch een mooi aantal. Daarnaast hadden we grote steun aan onze plaatselijke contacten Roelof en Rita, die ook voor een  mooie groep vrijwilligers hadden gezorgd. Al met al dus een groot succes en een mooie dag!

Het weekend erna moest ik op zondag zelf weer aan de bak voor de tweede wedstrijd van de Eredivisie competitie: het NK Sprint in Amsterdam. De eerste wedstrijd in buitenwater dus moeilijk in te schatten wanneer we het water uit zouden komen. Voor mijn doen had ik een goed zwemonderdeel en zat ik net bij de tweede groep, waar ook al mijn team genotes van Hellas Dames (Linda, Jony, Rina en ik) in zaten. We werkten erg goed samen en wisten ook de 5 koploopster weer bij te halen. Helaas ging het looponderdeel niet goed bij mij en had ik wat last van mijn maag. Nu ben ik ook nog niet zo lang weer aan het lopen, maar in de trainingen ging het al een stuk beter. Echter toch een mooie 6e plaats op het NK Sprint.

Slechts een weekje later (zaterdag 22 juni) stond dezelfde formatie (Jony, Linda, Rina en ik) wederom aan de start in Stein. De derde Eredivisie wedstrijd. Wederom een sprint afstand. De start was pas om 18:34. Gezwommen werd er in de Haven van Stein en een uur voor de stad werd bekend dat een wetsuit niet toegestaan was. Dit tot ieders verbazing gezien het “zomerse” weer van de afgelopen tijd en op de dag zelf was het kwik ook niet boven de 16-18 graden uitgekomen.

Daarnaast stond er ook nog eens een flink windje wat voor hoge golven zorgde met name op de terugweg. Echter als team hadden we de tactiek van te voren doorgesproken. We staan eerste en willen graag deze positie vasthouden en dat kan alleen als we dat als team doen. Zonder wetsuit ben ik toch de zwakste schakel en ik kon op de terugweg de groep net niet bijhouden. Gelukkig zat ik er niet heel veel achter en hebben mijn team genotes even rustig aan gedaan zodat ik kon aansluiten. Toen moest ik eerst even op adem komen, maar we konden door goed samenwerken dames inhalen en afschudden. Helaas verloren we ook nog een teamgenote maar reden met zijn drieen en een concurrente het gat naar de koploopsters dicht. Jony wist  nog naar een mooie derde plek te lopen. Helaas ging het lopen bij mij weer erg moeizaam. Uiteindelijk was het spannend of we weer het hoogste treetje zouden mogen beklimmen.

En ja voor de derde keer als eerste in de Eredivisie. Echter er zijn nog 2 wedstrijden te gaan dus er is nog niets beslist. We zullen er alles aan doen om onze koppositie vast te houden en moeten allen dus lekker doortrainen gedurende de zomer.

Tijd om op adem te komen had ik niet echt, want afgelopen weekend was de tweede Vrouwentriathlon van dit jaar in Utrecht. Leidsche Rijn vormde al weer voor de derde keer het decor voor de Vrouwentriathlon Utrecht. Dit jaar wel voor het eerst met een voltooid fietsparcours; eind mei was Het Lint dan eindelijk helemaal af. Hierdoor wel een iets kortere ronde, maar wel een stuk mooier en veiliger. De wedstrijd in Utrecht zat nagenoeg vol. De dag begon bewolkt en fris, maar gelukkig kwam de beloofde zon rond het middaguur door en konden we nog genieten van een heerlijke zomerse middag.

De organisatie was tevreden en afgaande op de reacties van de deelneemsters was het ook voor hun wederom een geslaagde editie. Altijd fijn om te horen en daar doen we het dan uiteindelijk ook voor.  Ook groot compliment voor alle vrijwilligers. Zonder hen is het niet mogelijk dit te organiseren. 

De langste dag van het jaar is inmiddels ook verstreken, maar een echt zomergevoel heb ik nog niet veel dagen gehad. Hopelijk krijgen we in de komende twee maanden nog wat echt zomersweer.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials