finish finale eredivisie almere vrouwen 2013

 

Wij (Hellas Dames) hebben het gedaan, we zijn afgelopen zondag 15 september landskampioen geworden in Almere. Dit was het resultaat van nog 2 overwinningen in de Eredivisie. Een gedeelde eerste plaats bij de wedstrijd in Veenendaal en een ruime overwinning bij de finale relay wedstrijd in Almere.

 

In Veenendaal stond de enige Olympische Afstand in deze competitie op het programma. Het was tevens het NK Olympische Afstand. Voor mij was dit de wedstrijd die ik in eerste instantie niet zou doen ivm de afstand van 10 kilometer voor het looponderdeel. Daar ik nog niet veel duur heb kunnen trainen, wist ik niet of ik dit al aan zou kunnen. Echter mijn opbouw ging goed en daar een andere teamgenote niet kon starten wegens haar nog steeds voortslepende blessure stond ik toch aan de start.

Een “non-wetsuit swim” vanwege een te warme watertemperatuur voor het dragen van een wetsuit. Dit is niet geheel in mijn voordeel maar ik moest het er mee doen en gelukkig had ik in Oostenrijk dit al wel een keer geoefend. Het zwemonderdeel ging me goed af en ik kwam met een klein groepje uit het water. Op een gegeven moment kwam ik mijn teamgenote Linda achterop en hadden we een groep van ongeveer 12 dames. Een Zwitserse lag bij het zwemmen al ver vooruit en haar wisten we niet meer bij te halen. We kwamen met

podium NK vr.

zijn allen van de fiets en begonnen aan de afsluitende 10 kilometer. Op een gegeven moment lag ik vijfde en liep ik weer inop de  nummer vier. Toen ik haar ook had ingehaald realiseerde ik me dat ik derde lag op het NK. Wie had dat nu kunnen denken vooraf. Ik heb flink doorgelopen en tijdens het laatste rondje dacht ik, dit laat ik me niet meer afnemen. Dus tijdens mijn tweede jeugd, volgens Wim van der Broek, voor het eerst op het NK OlympischeAfstand podium. En eindelijk een bronzen NK medaille, want die had ik nog niet ;-). Met het team werden we uiteindelijk gedeeltelijk eerste met de Dolfijn.  Een topdag dus!

Een week later startte ik individueel nog in de “thuiswedstrijd” de triathlon van Maarssen. Opnieuw een goede dag. Bij de dames leidde ik de wedstrijd van kop tot staart. Een goede training ook voor de finale wedstrijd van deEredivisie competitie.

Hellas Dames met de Eredivisie kampioensschaal

Deze was afgelopen zondag in Almere en bestond uit een team relay. 380 meter zwemmen 7,5 kilometer fietsenen 2,5 kilometer lopen dan je volgende teamgenoot aantikken die vervolgens dezelfde afstanden aflegt. We openende met een vijfde plaats. Echter nummer 2 wist al als tweede de nummer 3 aan te tikken. Nummer 3 kwam met een voorsprong van ruim 3 minuten bij nummer 4 die de plaats netjes consolideerde. Yeah Landskampioen!! Een mooie schaal.

Hopelijk kan ik de vorm nog even vast houden, want voor mij nu nog 2 wedstrijden op het programma. Aanstaande zondag een 1-100-10 en dan een weekend later het NCK wielrennen in Groningen. Daarna rust. Afgelopen winter had ik niet kunnen denken dat ik kon bloggen over zulke resultaten.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials