Het is alweer april, maar zo voelt het helemaal niet. Het lentegevoel is nog ver te zoeken en Pasen was zelfs kouder dan Kerst. Het weer is inmiddels met stipt het gespreksonderwerp nummer 1 en “iedereen” is het zat. De man uit Friesland met “zijn nieuwe record ik sta nu nog op natuurijs” waarschijnlijk één van de weinige uitzonderingen.

In maart 3 wedstrijden gedaan, waarvan allemaal met ijzige wind. Ik heb nog nooit met zoveel kleren aan aan de start gestaan. Voor de eerste koers was ik toch weer behoorlijk zenuwachtig en liep het niet geheel vlekkeloos. Chips mijn chip zit nog op mijn tijdritfiets (laatste wedstrijd was het NCK eind vorig jaar). Gelukkig regelde Wim een chip en kon ik van start.  Gelijk vanaf de start ging het gas erop. Bij de rotonde nam ik, ondanks de tip vooraf, toch de verkeerde kant en zat ik achterin het peloton.

Het ging natuurlijk al snel op het kantje en na nog geen 2 kilometer fietste ik dus achter de feiten aan. Ik wist wel dat het of door de wind was of niet finishen. De trainingen in de wind op Lanzarote (tijdens de trainingsstage van Siosport) wierpen nu hun vruchten af en de benen voelden erg goed. Na zelfs nog achter een valpartij te hebben gezeten wist ik toch naar voren te komen tot in het derde groepje. Helaas kwamen we niet meer bij de tweede groep, maar op het laatste stuk wind mee kon ik uit het groepje wegrijden. Helaas net te laat, net voor de finish lijn sloot ik achteraan bij groepje 2. Hoogste klassering in Strijen (15e) en pats boem gelijk punten voor het NK. Uiteindelijk reden slechts 46 rensters de koers uit.

Zit ik de afgelopen drie jaar maar te stressen om punten te halen en nu na een stapje terug gedaan te hebben in het wielrennen gelijk de eerste koers raak. De koers werd ook nog eens gewonnen door een ploeggenote dus een geslaagde koers.

roos en bekerHet weekend erna, opnieuw kou en een nog hardere wind. Op zaterdag stond ik met Speedy Pinguins team genotes, Roos Tji en Kimberly van den Berg aan de start van de Wintertriathlon Enschede. De weersomstandigheden 20 graden zonnetje en warm in 2012 tegenover een paar graden boven nul en een ijzige noordoosten wind lagen veruit een. Ons doel echter niet: we wilden onze titel verdedigen en de “kleine” beker weer mee naar huis nemen. Zoals je ziet op de foto: doel bereikt!       

De dag erna wilde ik nog starten in Lierop. Het was nog kouder dan op zaterdag en de koers werd met een ronde ingekort. Het brak hier natuurlijk ook snel en ik zat in aanvang niet goed van voren. Ik wist me nog wel naar het tweede groepje te “ploeteren” maar had inmiddels al de nodige energie verspeeld. Op de smalle stukken was het groepje ook net te groot en met ook niet de benen van een week eerder was het in eens gebeurt. Wapper de wapper en daar ging ik. Ik kon nog aansluiten en mee ronddraaien bij het naderende groepje maar daar was ook alles mee gezegd. Gefinisht wel (totaal 36 van de ruim 120), maar geen voldaan maar leeg gevoel.

vaalserberg 31 maart 2013

 

Het Paasweekend een dagje in de Nederlandse “Alpen” gefietst. Sneeuw op de beklimming van de Vaalserberg en dat op de laatste dag van maart! Wel lekker gefietst en vlaai getest voor de fietsdag op 4 mei!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials