Michael Raaijmakers traint sinds eind 2019 onder begeleiding van Sione. De coaching-methode sloeg goed aan en Michael was in vorm voor een PR op de 10 km in Schoorl. Echter storm gooide roet in het eten. De stormen bleven elkaar opvolgen en het NK Strandrace werd ook last minute verplaatst, echter we geloofden er beide in dat hij zijn goede vorm nog wel zou laten zien in één van zijn A-wedstrijden. Maar helaas corona gooide voor dit seizoen definitief roet in het eten. Hieronder het verhaal van Michael:

“Door de COVID-19 is er in korte tijd veel veranderd. Van 2-3x per week zwemmen om 07:00 uur in de ochtend, naar helemaal niet meer zwemmen. Fiets- en looptrainingen deed ik solo en daarnaast zijn alle wedstrijd komen te vervallen. Hierdoor kreeg ik last van motivatieproblemen. Gelukkig hebben we mooi weer gehad in de maand april, wat de trainingen buiten wel aangenaam maakten.

In het begin dacht ik eigenlijk dat het wel los zou lopen. Ik ging er vanuit dat het maar een maand zou duren. Alleen de wedstrijden op korte termijn kwamen te vervallen. Ook bleven we samen trainen en gingen de clubtraining gewoon door. Maar toen het duidelijk werd dat het ernstiger was dan gedacht en hard werd ingegrepen, vielen alle doelen en gezamenlijke trainen weg. Voorts kreeg ik zelf gezondheidsklachten. Ik kreeg last van mijn luchtwegen, koppijn en mijn hartslag lag hoger dan normaal. Na telefonisch consult met de huisarts kreeg ik de mededeling dat het zomaar milde symptomen van Corona zouden kunnen zijn (100% zekerheid heb ik niet want ik ben niet getest) en heb ik 10-14 dagen weinig tot niets gedaan. Daarna kon ik het gelukkig weer oppakken en voelde ik me steeds fitter.

Door mijn motivatieproblemen heeft Sione mijn trainingen aangepast. Ze helpt me enorm en daagt me meer uit. Onlangs heb ik samen met mijn vrouw een training gedaan en heb ik meer vrijheid in mijn schema. Normaal gesproken ben ik een slaaf van het schema, maar door deze periode merk ik dat ik iets flexibeler met het schema omga. Dit vindt Sione dan weer een win-situatie voortkomende uit deze crisis. Ook deed ik mee aan de corona-challenges van Sione. Hoewel ik eerst wat sceptisch was, werd ik met de week fanatieker. Helemaal toen ik voor de uitoverwinning kon gaan, toen kwam het fanatisme weer in mij naar boven

Vervolgens staan er een paar dagen gepland waar ik mijzelf op de grill ga leggen. Dit zal mij helpen om gemotiveerd te blijven om te trainen. Aan de speciaal bedachte wedstrijden op Strava en Zwift doe ik niet mee, maar ik laat me wel verleiden tot apenrotsmomenten op de Zwift of in de polder. Dit probeer ik tot het minimum te beperken, maar onlangs ben ik toch weer de strijd aangegaan met een groep wielrenners (die nog samen aan het trainen waren ondanks alle richtlijnen). 

Doordat ik meer tijd thuis doorbreng heb ik ook een andere hobby weer opgepakt, koken. Bijna dagelijks maak ik vers brood en Indonesisch koken. Tevens heb ik nu meer tijd om aan mijn core te werken en krachttraining weer op te pakken. Een ander pluspunt volgens mijn coach, die na deze crisis graag mijn kookkunsten wil beproeven.

Inmiddels zijn de maatregelen weer wat versoepeld en ben ik weer naar een paar clubtrainingen geweest. Het is even weer wennen, mede door de nieuwe maatregelen. Daarnaast hebben we lekker vakantie opgenomen en ben ik samen met mijn vrouw een paar dagen naar Maastricht gegaan en hebben we dit meteen gecombineerd met een gezamenlijke openwater training en lunch met Sione. Dat zwemmen was weer even wennen, maar heerlijk om te doen.

Verder worden vanuit de club wat kleine trainingsevenementjes georganiseerd. Afzien, maar leuk om clubgenoten te zien en even kort weer diep te gaan. Het doel is verder om einde zomer/najaar een PR te proberen te lopen op de 10 kilometer en wellicht halve marathon.

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe.”

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials