Op zaterdag 9 januari stonden dRoos van Leengoed Woudenberge dames van het 1eDivisieteam én 2eDivisieteam gezamenlijk aan de start van de Florijnwinterloop te Woudenberg. De tijden die de dames lopen tijdens deze 5 kilometer zijn van belang voor de opstelling tijdens de eerste teamwedstrijd in april. Dames die niet konden, kregen op 17 januari een herkansing tijdens de Hellas 7-loop in Utrecht.

Voor Belinda en Esther van het 2eDivisieteam was het de eerste keer dat zij aan de testwedstrijd in Woudenberg meededen. Belinda: “Mijn eerste 5 kilometerwedstrijd. De 5km is gewoon zo hard als je kan lopen, niks niet indelen van de race.” Esther vond het leuk om iedereen weer te zien na de eerste bijeenkomst in november. “Toen was iedereen natuurlijk nog een beetje onwennig, maar je merkt dat we er allemaal superveel zin in hebben en iedereen leert elkaar wat beter kennen. Dat doet de teamspirit alvast goed!”

Door de vele regen van de afgelopen dagen blijkt het parcours in Woudenberg wat zwaarder. Esther: “Het was een echte bosloop met veel afwisseling qua ondergrond. Geen trailrun, maar wel lekker hollen over zand- en modderpaden. Ik hou er wel van.”

Het parcours van de Hellas 7-loop is juist grotendeels verhard en vlak. Een goed uitgangspunt voor snelle tijden, ware het niet dat het hele parcours bedekt is met een klein laagje verse sneeuw. Voor de start schraapt één van de dames nog snel een stuk ijs onder haar schoenen vandaan.

Volgens Liesbet uit het 1eDivisieteam was het ondanks de sneeuw wel te doen. Ze is gezien de omstandigheden wel tevreden met haar 22:21. Liesbet: “Ik ben tijdens het rennen wel een paar keer weggegleden. Tijdens de wedstrijd kon ik me goed optrekken aan Saskia van het 2eDivisieteam.” Saskia is sneller van start is gegaan, maar Liesbet weet haar een kilometer voor de finish in te halen.

De 7-loop telt slechts een handjevol deelnemers, dus Marloes van het 1eDivisieteam valt aardig op in haar paarse Vrouwentriathlon T-shirt. Haar eindtijd van 23:48 valt haar zelf wat tegen. Marloes: “Ik ben pas sinds een tijdje weer aan het hardlopen en was wat te optimistisch. Ik moet de verwachtingen in mijn hoofd dus bijstellen.”

Belinda heeft in Woudenberg haar vooraf gehoopte streeftijd niet gehaald, maar is met 24:25 toch redelijk tevreden. “Mijn hartslag ging als een razende omhoog. Dan maar een iets langzamer tempo aangehouden.” Ze kan het zware parcours de schuld geven toch? Belinda: “Misschien is een bruiloft de avond ervoor niet handig, Brabantse nachten zijn lang!”

In februari zal de volgende meting plaatsvinden voor de opstelling van de teamwedstrijden, 500 meter zwemmen. Ook nemen de dames in de voorbereiding deel aan de zwemloop op 26 maart.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials