Mooi debuut voor 1eDivisteam in Enschede

Het 1eDivisieteam van Siosport-Vrouwentriathlon debuteerde goed tijdens de eersteloopfoto Siosport-Vrouwentriathlon 1eDivisieteam wedstrijd van het seizoen. In Enschede wisten Liesbet Baekelandt, Linda Bogers, Ellen de Goeij en Adriënne Evers op pinksterzondag 15 mei tijdens de individuele ochtendserie (een mini afstand) een goede tijd neer te zetten. De tijden van elk individueel teamlid werden bij elkaar opgeteld en bepaalde of het team in de A-finale (plaats 1 tot en met 7) of B-finale (vanaf plaats 8) kon starten. De vier dames van Siosport-Vrouwentriathlon zetten allen een uitstekende tijd neer en dit leverde hen een plek op in de A-finale die ’s middags werd gestreden. Uiteindelijk behaalde het viertal hier de zevende plek.

“Het was na de promotie van de 2e naar de 1eDivisie afwachten hoe hoog het niveau zou zijn”, aldus Liesbet. “De allerbesten in de competitie promoveren naar de Eredivisie. Zo goed schatten we onszelf echt niet in. Maar waar sta je wel in deze competitie? Vorig jaar deden we bovenin mee, waar zouden we dit jaar staan? Dat we de A-finale wisten te halen, dat hadden we niet verwacht!”

Het weer werkte tijdens de eerste wedstrijd van de 1eDivisie niet mee: koud, harde wind en regen. “’s Ochtends kregen we zelfs nog een flinke hagelbui op ons hoofd tijdens het fietsonderdeel.” Ondanks de lastige weeromstandigheden waren de tijden van Liesbet, Linda, Ellen en Adriënne goed voor de zevende plek in de A-finale. Allen wisten in de ochtend een totaaltijd neer te zetten rond de 28 minuten. “We startten als zevende en dus laatste team in de finale. Het snelste team mocht als eerste van start, daarna nummer twee etc. Steeds met het tijdsverschil ertussen van de wedstrijd van die ochtend”, legt Liesbet uit.

fietsfoto Adrienne Siosport 1eDivisieHet Siosport-Vrouwentriathlonteam is inmiddels goed op elkaar ingespeeld. De sterke zwemmers weten de andere dames mee te krijgen en datzelfde geldt tijdens het fiets- en looponderdeel. “Vooraf hebben we goede afspraken gemaakt en die hebben we tijdens de wedstrijd goed toegepast.” Het team wist de concurrentie in de finale echter niet meer in te halen en daarom bleef het bij die zevende plaats. Liesbet is er heel tevreden mee. “Het halen van de A-finale vind ik een heel mooi resultaat. Ik sta er zelf van te kijken hoe goed we het hebben gedaan.”

Coach Sione Jongstra had vooraf aangegeven dat het behalen van de A-finale een mooie doelstelling zou zijn. “Dat ze dit gehaald hebben, is een mooie prestatie gezien het feit dat ze vorig jaar pas begonnen zijn in de 2eDivisie en net gepromoveerd zijn”, aldus Sione. “Ik ben zeer tevreden en hoop dat de dames dit niveau het gehele seizoen kunnen laten zien!”