Mooie vijftiende plek voor 1eDivisieteam in Weert

Nelleke, Margriet, Roos en Liesbet deden op 9 juli mee in Weert aan de OD in de 1eDivisie. Liesbet: “Het was vroeg opstaan want we moesten starten om 9.55 uur en Weert ligt niet echt in de buurt van Utrecht waar ik woon. We hadden er om 8.00 uur afgesproken om tijd genoeg te hebben. Er waren twee wisselzones dus dat is altijd een grotere uitdaging. De start was ook een eindje fietsen van de finish. We kwamen gelukkig op tijd aan de start maar door al het haasten waren we zaken vergeten. (handdoekje voor na het zwemmen, bodyglide, elastieken etc.).

Zwemmen was zonder wetsuit want de watertemperatuur was 22,4 graden. De teamleden moeten twee rondes van 750 meter zwemmen met landgang. “Het zwemmen ging op zich wel ok. Ik was niet heel snel maar het bleek al snel dat ik met de goede vrouwen uit het water gekomen ben. Ik had direct een groepje om mee te fietsen. In het begin nam ik ook nog de kop maar na een tijdje heb ik maar een beetje ‘geprofiteerd’ van het kopwerk van andere dames. Na een tijdje kwam een ander peloton in het vizier en konden we daarbij aansluiten. Nog meer dames om achter te stayeren! Ik had dus een topfietstijd!”

Het lopen was zwaar (“geen toptijd”) maar uiteindelijk eindigde het team op de 15e plaats en staan de dames nu 11e in de rangschikking. “Het was weer leuk om mee te doen en heel gezellig met z’n vieren.” De eerstvolgende wedstrijd is op 30 juni in Holten.