Openingswedstrijd 2017 1eDivisieteam

Het 1eDivisieteam van Vrouwentriathlon/Siosport is bij de opening van het seizoen laatste geworden, maar toch enigszins tevreden over de eigen prestatie. ‘We hebben goed samengewerkt en allemaal op niveau gepresteerd. Dan is het jammer om als laatste te eindigen, maar je moet het accepteren als de anderen beter zijn. De lat ligt in de 1eDivisie hoog, en we wisten dat we niet op ons topniveau waren. Dit was het beste wat we eruit konden halen,” vertelt Liesbet Baekelandt.

De openingsdag van het nieuwe seizoen, 30 april, werd door de NTB ‘Super Sunday’ genoemd, omdat alle divisies startten in Arnhem. Dat waren maar liefst 252 teams uit het hele land – een Nederlands record! Het was een teamtriathlon, wat betekent dat je alle onderdelen (475 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) samen aflegt als team van vier, en met minstens drie over de finish moet komen.

Van het team dat vorig jaar in de middenmoot van de 1eDivisie eindigde, stonden er in Arnhem nog maar weinig aan de start: eenhardlopen 1eDivisie team Arnhem 2017
paar teamleden zijn gestopt, geblesseerd of zwanger, of ze konden net niet op die dag. “Gelukkig was er vervanging, anders hadden we helemaal niet kunnen starten,” zegt Liesbet. “We hebben goed samen gezwommen, met de snelste voorop. Bij het fietsen moest Dorine lossen, zodat we met de andere drie samen moesten blijven. Maar dat ging goed: de sterkste deden het meeste kopwerk. Bij het lopen had ik nog wat over en heb ik Yolanda geduwd. Dat hielp wel, want het was een beetje heuvelachtig en naar boven bleef er zo iets meer vaart in. Dat bleek wel: ze liep een PR! En we hebben dus gewoon goed samengewerkt.“

Maar het resultaat was dus teleurstellend? Liesbet: “Er kwamen ons wel anderen voorbij, maar we hadden niet het idee dat we de achtersten waren, op meer dan een minuut achterstand. Dus ja, dat viel tegen. Het niveau is gewoon hoog, veel hoger dan in de 2eDivisie, zeker bij het lopen. Maarja, anderen hebben gewoon meer talent, dat is niet anders. En we hebben een leuke dag gehad: het mooie weer maakte veel goed, het was een drukte van belang met zo veel teams. We hebben het 2eDivisieteam nog even gezien en het was gezellig met elkaar. Plezier is het allerbelangrijkste! En het was nog maar de eerste wedstrijd. Bij de volgende, eind mei, starten we allemaal individueel. Ik ben benieuwd waar we dan terecht komen!”