Over Siosport

Siosport is een samenvoeging uit Sione en Sport,zo ontstaan omdat Sione en Sport hand in hand gaan en Sione de vrouw achter Siosport is.

clinic zwemmen mix

Ik wil graag mensen enthousiast maken voor het sporten, mensen verbeteren in hun huidige sportprestaties en mijn kennis overbrengen.

Hiervoor kan je bij Siosport terecht voor coaching, (personal) trainingen, trainingsstages en clinincs. Dit zowel voor de ervaren als minder ervaren sporter als wel ook voor bedrijven.

Onder coaching vind je meer informatie over mijn werkwijzen. Voorbeelden van trainingsstages en referenties vind je onder trainingsstages en weekenden.

Wie ben ik?

Ik, Sione Jongstra, ben in het Drentse Ruinen geboren en opgegroeid. Gedurende de lagere schooltijd was ik vooral actief met gymnastiek, voetbal, tennis en zwemmen. Voor mijn VWO moest ik elke dag op de fiets naar Hoogeveen, waar ik onbewust de basis voor het fietsen  al legde.

Na een jaar Highschool in Amerika begon ik aan mijn studie marketing/management aan de International Business School in Groningen. In deze stad kwam ik in aanraking met de triathlonsport door middel van een cursus. Al gauw bleek ik aanleg te hebben voor deze sport, bestaande uit de disciplines zwemmen, fietsen en hardlopen. Het eerste jaar wist ik het Nationale Juniorencircuit op mijn naam te zetten en werd ik lid van Triathlonvereniging GVAV Rapiditas.

Tijdens mijn studie ging ik voor een dubbel diploma en mijn stage naar Nieuw-Zeeland, waar de triathlonsport erg populair is. Ik arriveerde daar aan het einde van de zomer maar kon in de winter ook rainen en in het volgende seizoen ook enkele wedstrijden meedoen. Na 1,5 jaar reisde ik via Kona weer naar Nederland. In Hawaii, deed ik mee  aan de Halve Ironman. Ik won mijn age-group en had me gekwalificeerd voor dé Ironman Hawaii. Vanwege mjjn studie, de lange afstand en de kosten, heb ik op dat moment besloten het slot niet aan te nemen. Wel bleef de hele triathlon op Hawaii hoog op mijn verlanglijstje staan.

In Nieuw-Zeeland heb ik een mooie basis kunnen leggen voor het triathlonseizoen in Nederland. Dit wierp al snel zijn vruchten af, want die zomer won ik  verscheidene wedstrijden. Het jaar erop begon met een knie-operatie, maar in de zomer van 2000 wist ik bij de Age-Group de dames wedstrijd overall te winnen. Dit leverde mij een uitnodiging op voor het WK Studenten in Tiszaujvaros (Hongarije). Helaas geen topklassering maar wel een mooie ervaring en dit smaakte naar meer.

alpe dhuez tri 2007

In 2001 bestond mijn seizoen voornamelijk uit kwart/OD (Olympic Distance) triathlons. Dit jaar werd de halve triathlon van Nieuwkoop (door de Mond en Klauwzeer) verplaatst naar het najaar, wat mij de mogelijkheid gafom aan het einde van het seizoen eens te ruiken aan de langere afstand. Ondanks het gebrek aan ervaring wat o.a. leidde (of beter lijdde) tot een energietekort, werd ik tweede op het Nederlands Kampioenschap. Daarom werd besloten om in 2002 het seizoen te openen met de halve triathlon in Nieuwkoop en er specifiek naar toe te trainen. Deze beslissing en de goede voorbereiding die daarop volgde, resulteerde in mijn eerste Nederlandse triathlon titel en een verbetering met 20 minuten vergeleken met het jaar daarvoor.

hawaii

In de volgende 5 jaren heb ik nog vijf Nederlandse titels weten te behalen en stond ik tweemaal op het WK podium Lange Afstand triathlon. Helaas hoorde ook een pechjaar in 2005 tot deze jaren. Een parasitaire infectie gevolgd door een stressfractuur op het bekken. Toen kwam het punt: doorgaan of stoppen? Deelname op Hawaii stond echter inmiddels op de lijst dus dat werd bloed, zweet en tranen om weer terug te komen. In 2006 was ik op nationaal niveau weer aardig op dreef. Internationaal had ik nog een jaar nodig en in 2007 had ik een topseizoen met een derde plaats op de Ironman Lanzarote wat een kwalificatie voor Hawaii opleverde. Hawaii was een leerzame ervaring en met een 16e PRO klassering geen slecht debuut, maar dit wilde ik beter.

Helaas werden 2008 en 2009 jaren met ups and downs en kon niemand vertellen welke blessure, die zich alleen bij het hardlopen uitte, ik had. In 2009 leek het allemaal weer goed te gaan echter enkele weken voor de Ironman ging het weer fout. Ik was klaar met triathlon en het plezier in sporten was even weg.

In de jaren 2010 tot en met 2012 heb ik ervaring opgedaan in het Dames Elite peloton. Hier werd al gauw drenthe 2012duidelijk dat fietsen en wielrennen twee totaal verschillende dingen zijn. 180 dames op een kluitje en vaak fietsend boven je omslagpunt. Vooral in de laatste twee jaren heb ik wel veel geleerd en wist ik zelfs een paar keer voorin te eindigen. In de winter van 2010-2011 heb ik toch het lopen weer een beetje opgepakt en ging er ook bij schaatsen. In maart 2011 deed ik mee aan het NK wintertriathlon en wist ik mijn negende triathlon titel in de wacht te slepen. Helaas door een valpartij kon ik deze in 2012 niet verdedigen.

In 2012 stond ik ook weer voor het eerst aan de start van een triathlon. De eredivisie competitie (vergelijkbaar met de Bundesliga in Duitsland) werd in Nederland in het leven geroepen. In de winter hadden enkele Hellas clubleden me al overgehaald een paar wedstrijden te doen. Ik heb er toen twee in mijn wielren planning kunnen inpassen. Deze wedstrijden gingen helemaal niet slecht.  Ik deed daarom in de zomer nog een sprint triathlon in Didam. Deze ging ook erg goed en ik mocht weer eens het hoogste treetje betreden en “a lot of man got chicked”.

In 2013 ben ik gestart met Siosport en wil ik voornamelijk mensen enthousiast te maken voor het sporten en/of helpen hun doelen te bereiken. In het wielrennen heb ik een stapje terug gedaan om toch weer mijn oude passie op te pakken. Het lopen heb ik voorzichtig weer opgebouwd en dit gaat steeds beter. In 201podium dames NK3 wisten we met Hellas Dames de landstitel te pakken in de Eredivisie Triathlon. Dit jaar weer een sprong gemaakt en wist ik zelfs drie maal het podium te halen op Nederlandse Kampioenschappen waarvan als hoogtepunt de nationale titel op de halve triathlon.  Daarnaast heb ik als doel om met de Hellas Dames onze landstitel te verdedigen.