Referenties

Ruben Veld

Ruben en Sione

“In augustus 2010 deed een vriend van mij mee aan de Triathlon van Almere. Toen ik deze held bij de finishstreep ontving, wist ik het gelijk: dit wil ik ook! Op 37 jarige leeftijd en zonder enige conditie ben toen begonnen met

fietsen, leren zwemmen via een collega en lopen met Start to Run van Evy Gruyaert en voltooide in 2011, samen met twee vrienden, mijn eerste kwart triathlon in Deil. Totaal uitgeput kwam ik in een tijd van 2:57 over definish. Trots was ik, maar me ook heel bewust dat triathlon een serieuze sport is en dat professionele begeleiding hierbij me verder kon helpen.

In 2012 heb ik daarom Sione gevraagd om mij te gaan coachen. Een wereld ging voor mij open aan de diverse trainingsvormen en begeleiding die ik van haar heb gekregen. Ik heb bij SioSport loop-, fiets, en rompstabiliteit trainingen gevolgd, tevens worden er periodiek zwemanalyses gemaakt. Een balans van snelheids-, techniek- en duurtrainingen en het taperen naar een wedstrijd toe zorgden dat ik in 2012 mijn PR op de kwart traithlon van Deil verbeterde naar 2:42 en mijn eerste halve triathlon in Almere voltooide in een tijd van 5:44.

Maar hoe groot de kick ook van het verbeteren van mijn PR’s ook is, het is niet het enige dat de coaching van Sione mij brengt. Naast een fulltime baan en een gezin, ben ik februari 2013 begonnen met een universitaire studie waar ik elke vrijdag en zaterdag college van heb. Sione weet de trainingen, in overleg met mij, zo met mijn werk en studie te organiseren, dat ik niet alleen kan blijven trainen maar mijzelf ook nog steeds verbeter, getuige mijn tijd bij de kwart triathlon in Deil in 2013. Mijn PR verder aangescherpt naar 2:34! En dit jaar doe ik mijn tweede halve triathlon in Almere. Ik zou niet weten hoe ik dit allemaal had kunnen bereiken en combineren zonder SioSport en eenieder die het overweegt kan ik de coaching van Sione van harte aanbevelen!”

 

Dorine Versluis

Dorine Versluis“In November 2012 ben ik op trainingsweek in Lanzarote geweest. In die week heb ik als beginnend triathlete veel geleerd over trainingsopbouw, voeding en zwemtechniek. Ik heb een goede trainingsimpuls gekregen, dit wilde ik graag vasthouden in de opbouw naar het volgende seizoen.

Samen met Sione heb ik gekeken naar de wedstrijddoelen voor 2013 en op basis hiervan krijg ik wekelijks een persoonlijk schema op maat. Sione werkt de trainingen tot in detail uit, organiseert clinics om techniek te verbeteren, en steekt veel energie in trainingen op maat. Zo hebben we bijvoorbeeld een zwemanalyse gemaakt en hebben we samen looptrainingen gedaan om mijn loophouding te verfijnen. Verder worden er in Leidsche Rijn ook gezamenlijke fietstrainingen georganiseerd waar ik binnenkort aansluit.

Ik ben nu 4 maanden bij Sione aan het trainen en heb al 2 PRs gelopen op de weg, de schema’s leveren resultaat en ik sport blessurevrij omdat Sione ook veel aandacht besteed aan periodisering.”