Referentie hardloop coachee

Coaching: hoofddoel Marathon september 2014IMG_0499

In 2013 ben ik na een lange pauze weer begonnen met hardlopen. Na de Dam tot Damloop 2013 begon het te kriebelen om vaker de hardloopschoenen aan te trekken. Dit leidde tot een paar wedstrijdinschrijvingen waaronder de marathon van Keulen in september 2014.

Met regelmatig trainen en de Indoor Fietstrainingen van Siosport kwam ik al een heel eind bij de 10km en de halve marathon, maar een gedegen structuur en opbouw ontbraken in de aanloop naar deze evenementen. Daarom heb ik na de halve marathon Sione gevraagd om mij te coachen zodat ik het maximale uit de marathon kon gaan halen.

In het halve jaar dat volgde heeft Sione me gevoed met wekelijkse uitgebalanceerde, leuke trainingsschema’s. Per trainingsdag stond de training omschreven en had ik de mogelijkheid om mijn terugkoppeling in te vullen. Met deze gegevens kon Sione weer het volgende deel van de trainingsperiode opbouwen.

Voor de zomer had de coaching van Sione me al naar verschillende scherpe PR’s geleid op de 10km en de halve marathon. Daarna begonnen onder andere de lange duurtrainingen om me klaar te stomen voor de marathon waarvoor ik een streeftijd van 3,5 uur had staan.

In Keulen bewees het coachende werk van Sione zijn dienst: ik ben gefinisht met een tijd van 03:22:54u! Met een startveld van bijna 5.500 deelnemers heb ik de 314e tijd gelopen en daarmee zat ik bij de eerste 6%.

Zonder Sione was me dit absoluut niet gelukt. Ik ben benieuwd welke PR’s ik in 2015 kan noteren dankzij Siones coaching!

Joost van Borrendam

Coachee vanaf april 2014