Referenties Trainingsweek februari 2013

Roos Tji

foto Roos Tji bewerkt2“De trainingsweek op Lanzarote met Siosport is mij zeer goed bevallen. Sione had alles qua faciliteiten en trainingsbegeleiding perfect verzorgd, zodat ik me alleen maar hoefde bezig te houden met sporten, eten en uitrusten. Heerlijk was dat! Costa Teguise is een prachtige en rustige locatie van waaruit we mooie fietstochten over het eiland hebben gemaakt. Het hotel was van alle gemakken voorzien met zeer ruime appartementen en lekker en veel eten. Er was ook een 25m zwembad, waar we rustig onze trainingen konden afwerken en waar we heel wat kilometers hebben gezwommen. Dit alles onder de bezielende leiding van Sione, die goed wist in te schatten wat de groep aankon en daar de trainingen op had afgestemd. Op het eind van de week was iedereen moe maar zeer voldaan. Deze week was voor mij een perfecte voorbereiding voor het komende seizoen en zeker voor herhaling vatbaar!”

 

Mark Rosenkrantz

pasfoto mark rosenkrantz

“De gekozen locatie, Vital Class sport en wellness resort in Costa Teguise, is perfect. Alles is er aanwezig, inclusief een verwarmd 25 meter binnen zwembad. Het eiland is niet heel groot en als je dan enigszins in het midden verblijft, heb je een mooie “uitvalsbasis” voor een aantal mooie fietstochten. En fietsen, of wielrennen, daar ging het mij om!

Vijf dagen lang hebben wij, onder begeleiding van triatleet en coach Sione, zeer gevarieerde trainingen gedaan,waarbij landschap en natuur niet uit het oog verloren werden. Natuurlijk, ik heb wel meer op de fiets getraind, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat Sione een leuke invulling aan de trainingen heeft gegeven. Lanzarote is een vulkaaneiland en dus bergachtig. Klimmen zul je, als je een beetje leuke rit wilt maken, veel moeten doen. Nu kun je dat doen op de kleinste versnelling die je op de fiets hebt zitten, maar het kan ook anders. Je kunt een klim van 7 kilometer ook via een intervaltraining bedwingen, waarbij je, om de zo veel tijd, een zo zwaar mogelijk verzet kiest. Dat is even anders, maar houdt het daardoor wel heel leuk.

Het is maar een van de vele voorbeelden die die week voor mij, als wielerliefhebber, tot een hele leuke en interessante hebben gemaakt. Leuke genoeg om het een keer te herhalen!”