Referenties

Sander HoogeveenSander Hoogeveen looponderdeel triathlon Embrun

Sander traint nu bijna 5 jaren bij Siosport. Zijn voornaamste doel om een coach in de arm te slaan waren terugkerende blessures en progressie willen boeken.

Sander is een leergierige atleet, die de afgelopen jaren heeft geleerd dat meer niet altijd beter is en goed naar zijn lichaam te luisteren. Hij heeft dan ook al de nodige progressie geboekt, maar is zeker honger naar meer. Dit is ook volgens coach Sione zeker mogelijk. Door verschillende omstandigheden in de winters van 2016/2017 en 2017/2018 was de progressie nog niet wat het moest zijn. Echter Sander is een doorzetter en dit winter waren er geen tegenslagen en draaide hij een goede winter.

Dit kwam meteen in Almere tot uiting waar hij een sterke 5e plaats haalde. Zijn zwemmen was al sterk, het fietsen is dit jaar ook een stuk sterker, maar het verbeterpunt is het lopen op de langere afstanden. Hier komt hij nog wat te kort op de concurrentie. Het zit er zeker in, maar moet er nog uitkomen.

Naast een bijna fulltime baan traint Sander gemiddeld 10 uren in de week met topweken van 14-18 uren. Met name in de veredelde vakantie (alias trainingsstage ;-)). Sander voelt het grote verschil tussen kunnen rusten naast de trainingen of moeten werken.

Voldoening haalt Sander met name uit het met plezier de sport beoefenen (en dit kan gepaard gaan met lekker afzien) en het behalen van voorafgestelde doelen. Hoewel soms kan het dan achteraf toch altijd nog weer beter. Maar dat is de aard van het beestje en zal hem aan de andere kant ook ver(der) brengen.

Hoofddoelen voor 2019 waren een hoge klassering op NK in Veenendaal en een goede halve in Almere. Beide doelen zijn met zeer goede resultaten behaald. Voor 2020 worden de doelen wederom wat scherper gesteld.

De kracht van Siosport (Sione) vindt hij de opbouw en periodisering van de schema’s.

“In het verleden heb ik weken gehad waarbij ik mij goed voel aan het begin van de week / periode. Omdat ik me zo sterk voelde loop, fiets of zwem je net even wat meer of net wat te intensief. Dit betaalde zich direct uit wanneer in later in de week / periode tegen vermoeidheid of een kleine blessure aan liep. Het gevoel van de hoeveelheid belasting die een atleet aan kan vind ik van Sione erg sterk” aldus Sander.

 

Ruben Veld

Ruben en Sione

“In augustus 2010 deed een vriend van mij mee aan de Triathlon van Almere. Toen ik deze held bij de finishstreep ontving, wist ik het gelijk: dit wil ik ook! Op 37 jarige leeftijd en zonder enige conditie ben toen begonnen met fietsen, leren zwemmen via een collega en lopen met Start to Run van Evy Gruyaert en voltooide in 2011, samen met twee vrienden, mijn eerste kwart triathlon in Deil. Totaal uitgeput kwam ik in een tijd van 2:57 over definish. Trots was ik, maar me ook heel bewust dat triathlon een serieuze sport is en dat professionele begeleiding hierbij me verder kon helpen.

In 2012 heb ik daarom Sione gevraagd om mij te gaan coachen. Een wereld ging voor mij open aan de diverse trainingsvormen en begeleiding die ik van haar heb gekregen. Ik heb bij SioSport loop-, fiets, en rompstabiliteit trainingen gevolgd, tevens worden er periodiek zwemanalyses gemaakt. Een balans van snelheids-, techniek- en duurtrainingen en het taperen naar een wedstrijd toe zorgden dat ik in 2012 mijn PR op de kwart traithlon van Deil verbeterde naar 2:42 en mijn eerste halve triathlon in Almere voltooide in een tijd van 5:44.

Maar hoe groot de kick ook van het verbeteren van mijn PR’s ook is, het is niet het enige dat de coaching van Sione mij brengt. Naast een fulltime baan en een gezin, ben ik februari 2013 begonnen met een universitaire studie waar ik elke vrijdag en zaterdag college van heb. Sione weet de trainingen, in overleg met mij, zo met mijn werk en studie te organiseren, dat ik niet alleen kan blijven trainen maar mijzelf ook nog steeds verbeter, getuige mijn tijd bij de kwart triathlon in Deil in 2013. Mijn PR verder aangescherpt naar 2:34! En dit jaar doe ik mijn tweede halve triathlon in Almere. Ik zou niet weten hoe ik dit allemaal had kunnen bereiken en combineren zonder SioSport en eenieder die het overweegt kan ik de coaching van Sione van harte aanbevelen!”

 

 

Dorine VersluisDorine Versluis

“in november 2012 ben ik op trainingsweek in Lanzarote geweest. In die week heb ik als beginnende triathlete veel geleerd over trainingsopbouw, voeding en zwemtechniek. Ik heb een goede trainingsimpuls gekregen, dit wilde ik graag vasthouden in de opbouw naar het volgen. Samen met Sione heb ik gekeken naar de wedstrijddoelen voor 2013 en op basis hiervan krijg ik wekelijks een persoonlijk schema op maat. Sione werkt de trainingen tot in detail uit, organiseert clinics om techniek te verbeteren, en steekt veel energie in trainingen op maat. Zo hebben we bijvoorbeeld een zwemanalyse gemaakt en hebben we samen looptrainingen gedaan om mijn loophouding te verfijnen. Verder worden er in Leidsche Rijn ook gezamenlijke fietstrainingen georganiseerd waar ik binnenkort aansluit.

Ik ben nu 4 maanden bij Sione aan het trainen en heb al 2 PRs gelopen op de weg, de schema’s leveren resultaat en ik sport blessurevrij omdat Sione ook veel aandacht besteed aan periodisering.”

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials