Supersunday was het zondag 16 september: de grote finale wedstrijd van de teamcompetities. De twee Vrouwentriathlon-Siosport teams stonden aan de start van een dubbele supersprint (zwemmen-fietsen-lopen-zwemmen-fietsen-lopen) in Nijmegen.

Aan het begin van de middag mochten de dames van de 1eDivisie startten in het frisse water van de Waal. Nelleke Baldé vertelt: “300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen, 2 kilometer lopen en dat allemaal twee keer achter elkaar. Dus er moest ook goed nagedacht worden over het meenemen van je zwembril en het uitdoen van je eerste paar hardloopschoenen. 

“Het was een erg gave en slopende wedstrijd die lastig was in te delen qua energie. Overal moest je voor je gevoel volle bak gaan maar het was ook weer net te lang om in een cadans te komen en je positie te bepalen. De wedstrijd bekijken vanaf de zijlijn was ontzettend leuk! Overal kwamen atleten vandaan en door de korte rondes kon je als buitenstaander heel goed zien hoe iemand zich een weg naar voren baande tijdens bijvoorbeeld het fietsen”, aldus Nelleke.

Uitslagen:

1eDivisieteam Vrouwentriathlon-Siosport eindigde als 11e met een 12e plaats in het eindklassement.

2eDivisieteam Vrouwentriathlon-Siosport eindigde als 22e met een 18e plaats in het eindklassement.

Bij de mannen van het vierde divisieteam werd het team versterkt door nieuwkomer Crum van der Linde. Helaas had Crum wat moeite met het vinden van zijn fiets en verloor daarmee flink wat plekken maar mede door een sterk looponderdeel hielp hij het mannenteam een 10e plaats. Ze eindigen uiteindelijk op een 18e plaats en zijn nu vrij van degradatie!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials