Op zaterdag 11 mei startte de Eredivisie competitie 2013 met de UTT Triathlon te Enschede. Na vorig jaar op een tweede plaatst te zijn geeindigd, waren we gebrand op wederom een goede klassering dit jaar. Echter er zijn veel nieuwe teams dit jaar en bovendien is het het begin van het seizoen en heb je geen idee hoe jezelf, laat staan een ander, ervoor staat.

De opstelling voor Enschede: Monica Gorska, Linda van Bemmel, Jony Heerink en ik. Ik zelf was de totale hekkensluiter van de ochtendserie en startte als allerlaatste. Tijdens de ochtendserie bleken we op deze dag goed voorin te kunnen meedoen met 3 teamgenoten in de top 10 en een tweede plaats als team. Zelf wist ik nog beslag te leggen op een podium plek en werd 3e. Zeker niet verwacht, daar het trainen dit voorjaar toch wat was tegengevallen door erge drukte op het werk.

970567_145176018999590_1849273074_nNu stond er natuurlijk wat extra druk op onze schouders met voor de middagstart een 10 sec achterstand op de nummer 1 en een hete adem van de nummer 3 op 30 seconden. Het zwemmen ging goed, maar helaas zat ik door geknapte elastiekjes (en nog wel een paar keer getraind) te prutsen. We raakten hierdoor verder achter op de nummer 1. Vervolgens liep het fietsen, wat normaal onze sterke punt is, niet zo gesmeerd als normaal. We kwamen weer een stuk dichterbij, maar konden ze niet meer inhalen. Echter toen we, na het aanloopstuk van het loopparcours, op de grotere ronde kwamen waren de dames van TBB in geen velden of wegen te bekennen.

We zouden toch geen rondje te weinig gefietst hebben? Onze teamcaptain was stellig overtuigd dat we goed geteld finish Enschedehadden. Nadat we een stukje op weg waren, blikte ik achterom en was blij de blauwe kleuren van GVAV-GSVT Tritanium te zien.  We realiseerden ons plotseling dat we nu aan de leiding lagen. Als we steady zouden doorlopen zouden we de eerste stek behouden. Monica had hard gewerkt op de fiets en liet ons gaan. Linda, die deze dag, de iets mindere loper was bepaalde het tempo. Jony duwde af en toe  en ik liep voor haar en sprak haar bemoedigend toe(zoals Linda dit later zelf zei).

Een top start van het seizoen 2013. Zelf twee keer podium op 1 dag en nog veel mooier een eerste plaats voor Hellas Dames. Dit kunnen ze ons in ieder geval niet meer afnemen!!

Op tweede pinksterdag zou ik mijn tweede triathlon doen in Woerden. Ik had hier al twee keer de wedstrijd gezien, die vooral ook een erg leuke sfeer uitstraalde. Helaas door het koude voorjaar dit jaar was de watertemperatuur niet toereikend en werd het een run-bike-run. Op de wedstrijddag was het zelf ook nog eens een troosteloze dag met heel veel regen.

foto 4Helaas voelde ik iets in mijn rechter hamstring aan het einde van de eerste run. Met een beetje gas terug, op naar het volgende onderdeel het fietsen, waarbij ik totaal niets voelde. Ik dacht dus dat ik het eruit gefietst had. Echter  eenmaal op het loopparcours voelde ik al snel dat ik niet moest aanzetten. Met ook nog een uitglijdpartij op de gladde tegels kwam ik in de tweede run niet tot een snelle looptijd. Daar de eredivisie wedstrijden belangrijker zijn wilde ik niets riskeren maar dit hoefde ook niet daar ik genoeg voorsprong had op de nummer twee.

Daarnaast zijn de  Een bezoek aan de fysio bracht een heel klein scheurtje in de hamstring aan het licht. Balen, maar dus zeker goed dat ik de tweede run heel rustig gelopen heb.

Het hersteld goed en woensdag 29 mei heb ik een tijdrit gereden van 20,8 kilometer en de dag erna alweer een paar tempootjes met lopen gedaan. Dit weekend nog een koers in het noorden, het volgend weekend op 8 juni de eerste Vrouwentriathlon in Nijeveen. Op 16 juni dan het NK Sprint in Amsterdam dat als tweede wedstrijd telt voor de Eredivisie competitie.

 

 

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials