Op 27 mei startte voor de Eredivisie het seizoen 2018 tijdens de Super Sunday in Almere. Een nieuw concept: de Triple Mix stondop het programma. Zwemmen-Fietsen-Lopen/Lopen-Fietsen-Zwemmen/Fietsen-Zwemmen-Lopen: 3 heats met 10 minuten pauze tussendoor. Korte afstanden maar door de warme temperatuur en het steeds opnieuw in het rode gaan, toch een zware wedstrijd. Vooraf veel speculaties of het water wel warm genoeg zou zijn voor eenduik in het water na het fietsen. Maar sinds eind april is het weer warm en zomers geweest en met de temperaturen op de dag zelf zelfs een heerlijke verkoeling. Voor mij was het allemaal net wat te intensief en kort, maar wel heel leuk om een Triple Mix te doen. En met een 13e plek deed ik toch nog leuk mee in de eredivisie. Teamgenoot Jony liet zien dat ze in vorm is en won de Triple Mix, Rina lag op een uitstekende 4e plaats maar kreeg een penalty aan de broek (dejavu ;-)) waardoor ze helaas een aantal plaatsen zakte. De op het laatste moment “ingevlogen” Chantal eindigde op een mooie 30e plaats.  Als team wisten we de tweede plaats te veroveren. Topprestatie.

De week erna voelde ik de eerste dagen de Triple Mix nog wel in de benen zitten. De week vloog met werken, spelen met schepje en emmertje bij de Haarrijnse Plas zo weer om. Het weekend was weer een goed voorbeeld van hoe het er vaker aan toe gaat als sportende mama. Vrijdag twee verjaardagen in Drenthe, zaterdagochtend een verjaardag van een vriendinnetje van Milou. Net op het moment dat ik naar huis wil voor een snelle wissel in trisuit om naar Rotterdam te gaan, blijkt mijn “draakje” te veranderd zijn in een rode tomaat. Ze had een potje rode vingerverf te pakken gekregen en zat mooi om het hoekje zichzelf te beschilderen. Armen, gezicht alles knal rood.  Helaas weer iets geleerd, maak eerst een foto voordat je begint schoon te poetsen.

 

Om 12:15 thuis, trisuit aan alle spullen (die wel al netjes klaar stonden) in de auto en hup naar Rotterdam voor het NK Sprint.  De Masters en Elite waren samengevoegd in 1 serie. Om 15:00 de start. Het zwemmen ging niet super, maar kwam nog redelijk het water uit. Ik had een klein groepje waar na het organiseren van het ronddraaien, goed samengewerkt werd. Op een gegeven moment haalden we Jony bij en riep ik kom we moeten je naar voren rijden. We rolden nog een paar meiden op en kwamen dichterbij de 2 voor ons. Sarissa de Vries reed een enorm sterk fietsonderdeel en had een flink gat geslagen. Ik had een super tweede wissel en kwam als eerste van het groepje het loopparcours op, haha wat een giller. Al gauw kwamen er 2 voorbij stuiven en in de laatste kilometer werd ik nog ingehaald door Sofie. Met een 7e plek overall en 1e Master mocht ik toch best tevreden zijn.

Helaas werd de prijsuitreiking, door een denkfoutje van de organisatie,  verplaatst van 18:15 naar 20:00. Ik ben een groot voorstander om te blijven voor de prijsuitreiking, ook uit respect naar de organisatie, maar bijna 2 uren extra wachten was me een beetje teveel van het goede. Ik was voor 16:15 binnen. Echter het ging niet eerder lukken ivm dat er prijswinnaars aan de teamrelay mee moesten doen. Achteraf blijkt toch dat ze de prijsuitreiking eerder hebben gedaan :-(.  Beetje jammer…

Zondagochtend vroeg uit de veren en een uitfietsritje van een kleine 4 uurtjes met Ruben. Onderweg bidons vullen en een bakkie koffie, helaas slootwater. We hadden echt water nodig en dachten bij het eerste en beste cafe dat open was maar gelijk te vullen en koffie. Maar je kent het vast nog geen 500 meter verder een gezellig terras met vast betere koffie. En  nog geen 4 kilometer verder alweer een leuk terras.

Bij terugkomst een snelle wissel met Jochem die voor de verandering eens rondje Vecht ging fietsen. Vervolgens nog op bezoek bij vrienden en het weekend weer voorbij. Iets teveel bezoekjes was toch wel de conclusie, maar tja soms is het niet anders.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials