Verslag Ploegentijdrit 31 mei

Verslag van Roos van Leengoed:ploegentijdrit Siosport Vrouwentriathlonteam

Met de start bijna bij Sione voor de deur konden we als Siosport-Vrouwentriathlon team deze “thuiswedstrijd” natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan.

Eerste pinksterdag hadden we afgesproken nog een keer samen te trainen en konden Adrienne, Liesbet, Yvette en ik nog mooi wat tips en instructies van Sione tot ons nemen. Lekker in het zonnetje een beetje infietsen, even wennen om bij elkaar in het wiel te rijden, tactiek doornemen en vervolgens twee rondjes in een flink tempo de tactiek van het doordraaien te oefenen. Nog niet helemaal vlekkeloos (Draaien we links of rechtsom? Hoe staat de wind? Hoe lang rijden we op kop?) maar lekker genoeg om vol vertrouwen naar 31 mei uit te kijken. Sione had mooi weer besteld dus dat moest helemaal goedkomen…

Zondagochtend weerbericht, regen, regen, regen…. Ai, dat zag er niet goed uit. De start was pas om 20.04 en het bleef maar regenen. Maar na een dagje vooral binnen zitten had ik toch wel zin om even flink te knallen.

warming up op tacxGelukkig konden we lekker droog warmfietsen op de tacx bij Sione onder de carport. Jochem checkte nog even de bandenspanning van alle fietsen (dat was zeker niet overbodig ;-)) en zo stonden we optimaal voorbereid, warm en bijna droog aan de start. Toch wel een beetje gespannen voor wat ging komen.

Na het startschot reden we redelijk soepel zo hard mogelijk weg…start Siosport Vrouwentriathlon team bij ploegentijdrit UTK

Tot de eerste bocht. Help, nat wegdek, hele harde bandjes en dus greep ik als anti-held in de bochten meteen naar mijn remmen. Dat had ik beter niet kunnen doen, grrr. Ik ging als een krant de eerste bochten door. (En Sione had nog wel gezegd dat je bijna alle bochten op het Lint kon doortrappen.)  Meteen moest ik een gaatje met de andere dames dichtfietsen. Die keken me aan met een blik “wat doe jij nu?”. Sorry dames, volgende keer ga ik ook als het regent eerst even infietsen op de weg en op snelheid een paar bochten door. De eerste helft ging dus niet helemaal zoals het zou moeten, maar langzaam kwam ik iets beter de bochten door en kon tegen de wind in een flink stuk op kop. Voor ik het wist zat het eerste rondje er al op. Dat ging best snel, maar geen idee of we snel genoeg waren. De tweede ronde ging al veel beter in de bochten. Verder was het kei hard trappen, echt flink afzien en eigenlijk ook weer heel snel voorbij. Het laatste stuk hebben we alle 4 nog even alles eruit geperst wat we in ons hadden. Afzien en tegelijk ook ontzettend gaaf! En niet voor niets! Met 10 seconden verschil wisten we mooi de eerste plek te bemachtigen.

Door de regen was alle publiek al vertrokken en de wagen met het podium al weer ingepakt, maar ondanks dat waren we toch helemaal blij met de bescheiden medaille uitreiking in de inschrijvings tent. Nog een appeltje voor de dorst en we konden snel weer warme kleren aan en nagenieten van de rit.