Verslag wedstrijd Nijeveen

Geen podium, wel tevreden na NijeveenLinda Bogers hardlopen

Het 2edivisieteam van Siosport-Vrouwentriathlon wist bij de ‘thuiswedstrijd’ op zaterdag 13 juni – het parcours van de Vrouwentriathlon in Nijeveen – geen podiumplek af te dwingen. Toch overheerst een tevreden gevoel bij de teamleden. “Iedereen heeft het goed gedaan, we kunnen tevreden zijn. De verschillen onderling waren klein, de teamleden lagen dicht bij elkaar”, aldus assistent-coach Dorine Versluis.

Dit keer verschenen Adrienne, Marloes, Linda en Liesbet aan de start van de wedstrijd die werd ‘gehost’ door de Vrouwentriathlon. Marloes ging te enthousiast van start bij het zwemmen. “Dat is wel vaker mijn probleem! Ik moet het iets beter opbouwen.” Toch wist ze goed tempo te houden en kwam ze als tweede uit het water. “Maar in de wisselzone heb ik tijd verloren, ik had moeite om mijn wetsuit snel uit te krijgen.”

Net zoals de deelneemsters aan de reguliere Vrouwentriathlon viel het fietsparcours tegen door de harde wind. “Voor mijn gevoel heb ik de hele tijd wind tegen gehad. En als ik werd ingehaald, leek het helemaal alsof ik maar met tien kilometer per uur reed en die anderen wel 50. Wat een verschil was het soms.”

Bij het keerpunt op het looponderdeel kreeg Marloes al snel de andere teamleden weer in het vizier. “Dat motiveert enorm als je elkaar ziet lopen. Adriënne kwam al snel voorbij gestoven, die loopt zo hard.” Marloes werd op het eind zelfs nog ‘gedwongen’ tot een eindsprint. Het werd een ‘fotofinish’ met haar tegenstander, maar het leek erop alsof Marloes toch nét een fractie sneller was.

Eerder op de dag deden drie andere dames van het team mee aan de reguliere Vrouwentriathlon. Ook zij zetten een prima prestatie neer: een 8e, 9e en 10e plek op de 1/8.

Het team eindigde op de vierde plaats.

teamfoto brillen en tentje nijeveen