Verslag wedstrijd Stiens

Linda Stiens T1Net geen podiumplaats voor Adrienne, Linda, Marloes en Roos

Voor de derde wedstijd in de 2eDivisie reisden de dames van het Siosport-Vrouwentriathlonteam op 27 juni helemaal af naar het Friese Stiens. Allevier de dames presteerden goed en eindigden in de sprinttriathlon kort achter elkaar: Adrienne 8e, Linda 12e, Marloes 18e en Roos 19e. Het bleek net niet voldoende voor het podium, maar met wederom een vierde plaats konden de dames uiteindelijk toch tevreden zijn.

Het was een aardig eindje rijden naar het noorden van Friesland. Maar het was een mooie dag en dat rond het middaguur het zonnetje doorbrak was goed voor de sfeer. Linda: “Marloes ging weer goed van start. Ondanks dat ze onderweg een slok water met benzine binnen kreeg, kwam ze als tweede uit het water.” Teamgenoten Roos en Adrienne gaven tijdens het fietsen hun visitekaartje af door veel concurrentes in te halen. Linda: “Persoonlijk vond ik het fietsen heel zwaar. Er stond windkracht 5 en dat voel je wel als je tussen de Friese weilanden doorrijdt.”
Marloes Stiens lopenTijdens de triathlon waren veel vrijwilligers in touw die op alle kruispunten duidelijk de weg aangaven. Wel was de wisselzone wat Roos Stiens naar T1onduidelijk. Linda: “Hier gingen veel deelnemers de verkeerde kant op en ontstond wat verwarring.” Gelukkig zonder gevolgen voor het Siosport-Vrouwentriahtlonteam, dat bij de start van het lopen dichtbij elkaar lag. Linda: “Ik merkte wel dat het warm was. Tijdens het lopen waren wolken wel welkom geweest.” Toch kon het team ook tijdens het lopen weer een paar dames inhalen en met elkaar in het vizier kwam het team uiteindelijk over de finish, met een vierde plek als resultaat.