Verslag Arnhem 26 april

2eDivisieteam begint met fraaie 2e plek!

IMG_1302

Voor het 2eDivisieteam van Siosport-Vrouwentriathlon is het wedstrijdseizoen mooi begonnen: bij de eerste wedstrijd, een teamtriathlon in Arnhem op 26 april, werden ze tweede, op maar 1 minuutje van de winnaars!

Adrienne Evers is er ’s avonds na de wedstrijd nog een beetje beduusd van: “Ik was verbaasd hoe goed het ging! Van tevoren vond ik het best spannend, want we wisten nog niet hoe we ervoor stonden, als team niet ten opzichte van de rest, maar ook onderling nog niet. We hadden wel wat samen gefietst, maar niet op deze manier nog. Het zwemmen vond ik zwaar, maar het fietsen enlopen zijn mijn betere onderdelen, en toen kon ik de anderen zelfs meetrekken.”

“Klopt,” zegt Liesbet Baekelandt, “Adrienne en ook Ellen pakten de kop bij het fietsen. Als je samen rijdt, zuig je elkaar mee. Maarja, je moet er wel bijblijven, dus je moet rekening houden met elkaar. Bij zo’n teamtriathlon start je met z’n vieren, en je moet met zijn drieën finishen. Spannend, ik was best zenuwachtig van tevoren! Maar het ging dus goed. We konden elkaar onderweg zelfs nog coachen, met aanwijzigen als ‘Drinken!’ en ook ‘Schakelen!’ vanwege de bochten en de heuvels. En bij het zwemmen was de volgorde weloverwogen: de sterkste zwemmers voorop en achterop, de twee minder snelle in het midden. En zelfs voor de start waren we elkaar al aan het helpen, bij het klaarleggen van de spullen in het parc fermé. Het was echt teamwerk!”

Uiteindelijk is het team, na 475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, met drie vrouwen over de streep gekomen: naast Adrienne en Liesbet ook Linda. Enerzijds was dat de bedoeling: voor een scherpe tijd moet je op een gegeven moment niet meer op de langzaamste loper wachten. Maar anderzijds was de aanleiding toch minder fijn: Ellen moest de andere drie plotseling laten gaan. Ze dacht dat ze kramp had, maar het bleek zelfs een spierscheuring te zijn. Dat was minder prettig natuurlijk, maar de andere drie zijn hartstikke blij met hun eindtijd van 1 uur, 8 minuten en 39 seconden, de tweede plek van 15 teams!

Top-3 uitslag:

  1. Hellas 3, 01:07:16
  2. Siosport-Vrouwentriathlon 01:08:39
  3. Hellas 4: 01:09:42

De hele uitslag is te vinden op http://www.siosport.nl/resultaten-wedstrijden-2015/