De Siosport-Challenges zitten erop. In de afgelopen 7 weken deden de atleten 6 Challenges. Het was een afwisseling van snelheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en een sterke core. Bij alle challenges lag er ook een leermoment en soms met een win-win situatie voor zowel atleet als ook coach. Ik miste bv nog wel eens de laps bij intervaltrainingen of de laps gingen niet goed ivm te laat indrukken of een automatische kilometer registratie die niet synchroom liep met de tijdsintervallen in het schema. Nu moesten de atleten juist (slim) lappen, want anders geen punten ;-).

De challenges waren niet verplicht, maar een leuk groepje deed mee en het was wel een succes. Zo kreeg ik volgende reactie van Nienke:  “Ik heb iets volbracht waarvan ik dacht dat ik het nooit zou halen, dus aan fanatisme toch geen gebrek hier.  Vroegâh was ik ook bloedjefanatiek, met korfbal met name dacht dat dat fanatisme er wel aardig uit was gegaan, maar blijkbaar toch niet”.

Michael, beentjes van de vloer en 10x overgooien

Nienke Vijver is één van de winnaars van deze Covid-19 Siosport Challenges. Het was een ex aequo in punten. Michael Raaijmakers was de andere winnaar. Hij koppelde terug dat de challenges leuk waren en dat hij en Monique (zijn vrouw) soms dikke pret hadden. Altijd fijn om te lezen als coach. De prijzen worden opgestuurd.

Het was voor velen een mooie uitdaging om op eigen niveau (snelheid in verhouding tot eigen kunnen, zodat het eerlijk strijden is) te kunnen presteren, in combinatie met een competitie element om zoveel mogelijk punten te verzamelen.  Voor menig atleet had het een positief effect op de motivatiedip. Er is een groot verschil tussen de atleten hoe ze met deze situatie omgingen/omgaan.

De ene geloofde nog lang dat er nog wel wedstrijden kwamen, een ander gaf al vrij snel het idee seizoen 2020 op blikt alvast vooruit naar 2021 en bedacht nieuwe uitdagingen, terwijl een derde het nut van trainen niet meer in en sport alleen voor de evenementen. Niets is goed of fout, maar zegt iets over de atleet zelf. Ik denk wel dat de atleten, die plezier hebben in het sporten en out of de box kunnen denken en doen, hier straks als sterksten uitkomen. Denken in wat kan ik wel ipv in wat kan ik niet, net als bij blessures.

Daar eind april bekend werd dat (de meeste) evenementen definitief voor 2020 geannuleerd zijn, is er wat meer rust en “zekerheid”.  Voor de atleten die daar behoefte aan hebben, starten we nu een periode met, zoals we ze noemen, Corona-evenementen/doelen.  Voor de één is dit een PR op de 5 kilometer, voor de ander een monstertocht van 250 of meer kilometer of een OD triathlon met accent op goede looptijd. Ook werk ik met een atlete aan mentale kwesties. 

Toewerken naar bepaalde doelen, maakt het ook voor mij als coach enigszins iets makkelijker. De afgelopen weken was de coaching een stuk intensiever ivm de onzekerheden, maatregelen en mentale issues.  Maar het blijven rare tijden en natuurlijk zijn de ‘echte’ evenementen voor bijna iedereen wel de kers op de taart.  Het is dan ook te hopen dat we in 2021 ons weer lekker kunnen meten tov de ‘echte’ finish klok of andere atleten.

Nienke, die als enige deze challenge haalde
Siosport gefietst
Miriam fietste Siosport in Utrecht

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials