hardlopend langs het meer tijdens triathlon

Inmiddels na mijn laatste blog al heel wat warme zon-uurtjes gehad. Heerlijk genieten!

De vorige keer hadden we net de tweede Vrouwentriathlon achter de rug en nu is ook de laatste van dit jaar alweer voorbij. Een lustrum!! De vijfde editie in Beesd, daar waar het allemaal begonnen is. Vorige week een hectische en drukke week mede daar het ook op het werk weer de eerste week is na de vakantie. Dubbele topdrukte. Gelukkig houd ik niet zo van stilzitten ;-).

Het weekend na de Vrouwentriathlon Utrecht organiseerde ik vanuit Siosport een trainingsdag voor vrouwen waar onder andere T1 en T2 (Transition 1 en 2 zoals de Amerikanen dat mooi noemen) aan bod kwamen. Mooi weer dus de zwemtraining kon dit jaar ook doorgaan. Een geslaagde ochtend die afgesloten werd met een heerlijke lunch.

Op zondag 14 juli stond ik aan de start van de 1/8 van de RBT (Triathlon Utrecht). Hierbij nog net geen lustrum want het was de vierde keer dat ik startte bij deze wedstrijd. De eerste twee nog bij het “oude” Krommerijn bad en de laatste twee bij de Veilinghaven. Vooraf werd de lat al mooi hoog gelegd door mijn Hellas collegae en het feit dat ik de vorige drie telkens op het hoogste treetje had gestaan. Gelukkig kon ik de reeks uitbreiden en leidde ik de wedstrijd van kop tot staart. Ook de cursisten en Heren 50+ wisten me niet in te halen.

Na de eerste twee onderdelen was de voorsprong groot genoeg om eindelijk niet eens op het tandvlees te lopen en te genieten van het mooie weer en de leuke aanmoedigingen van de Hellas atleten die onderweg als vrijwilligers op de posten stonden. Na de finish heb ik natuurlijk het vrijwilligersshirt ook aangetrokken en de handen uit de mouwen gestoken. Aan het eind van de dag was ik dan ook goed gaar.

Een week later op vakantie naar het prachtige Salzburgerland. Hier een paar dagen voor de triathlon (waarvan het loopparcours langs de camping bleek te gaan) de 1/8 afstand “geupgrade” naar de 1/4. Met het oog op Veenendaal dacht ik toch maar even kijken of ik dat nog/weer kan. Daar in Oostenrijk ook allerlei hitte records werden verbroken werd het een non-wetsuit swim. Hier was ik iets minder van gecharmeerd en kreeg mede door de middag start van de 1/4 toch weer een beetje spijt van de upgrade ;-).

Echter de wedstrijd ging goed. Ik kwam als vierde dame uit het water met 2 minuten achterstand op een Russische World Cup atlete. Met het fietsen wist ik echter deze achterstand weer weg te werken en kwam als eerste van de fiets. Echter met mijn geringe loopkilometers na 4 jaren niet gelopen te hebben kon ik met het lopen niet mee. Echter met slechts op 38 secondes tweede was ik toch erg tevreden. En de beloning een “klein” glaasje bier met 3 liter Sport Stiegl. Wie wil er een slokje?

Verder heerlijk kunnen trainen en natuurlijk de Grossglockner bedwongen op de fiets. Tip voor mensen die dat ook in de planning hebben, vergeet niet je bergverzetje mee te nemen. Door de drukte vooraf aan de vakantie de mijne vergeten. Ik kwam boven hoor met 39-25 maar het was pleasanter geweest als ik nog wat tandjes had.

Zoals boven al genoemd nu net de vijfde editie Vrouwentriathlon Beesd achter de rug. Gezien de reacties via de verschillende sociale media kanalen mogen we als organisatie terugkijken op drie succesvolle edities. Op naar Vrouwentriathlon nummer 10 in 2014.

En op kortere termijn op naar de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie competitie. Op zaterdag 31 augustus start ik met het Hellas Dames Team in Veenendaal. Dit is tevens het NK Olympische Afstand. Twee weken later is de finale wedstrijd in Almere. Een korte relay.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials